Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Επιχείρηση για τη σύλληψη 200 εμπόρων ναρκωτικών

Οι δυνάμεις κρούσης της αστυνομίας και του στρατού άρχισαν σήμερα το πρωί επιχείρηση ανακατάληψης της φαβέλας Ροσίνια, της μεγαλύτερης του Ρίο ντε Ζανέιρο, η οποία εδώ και δεκαετίες τελεί υπό τον έλεγχο των εμπόρων ναρκωτικών.

Στην επιχείρηση, τη μεγαλύτερη σε μέγεθος στο Ρίο, μετέχουν ειδικές δυνάμεις του Ναυτικού, εκατοντάδες αστυνομικοί της ομάδας Ειδικών Επιχειρήσεων και δυνάμεις κρούσης με την υποστήριξη τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού και ελικοπτέρων.

Επίλεκτες δυνάμεις της αστυνομίας εισήλθαν στις 04:10′ τοπική ώρα (08:10′ ώρα Ελλάδος) στους δρόμους αυτής της παραγκούπολης των 120.00 κατοίκων, η οποία βρίσκεται ανάμεσα στις πλουσιότερες συνοικίες της πόλης.

Όλες οι είσοδοι στη Ροσίνια έχουν αποκλειστεί από τις 06:30′ σήμερα, μετέδωσε η τηλεόραση. Ο εναέριος χώρος είναι επίσης κλειστός μέχρι τη Δευτέρα.

Οι αρχές εκτιμούν ότι 200 έμποροι ναρκωτικών βρίσκονται μέσα στη Ροσίνια.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης πενηνταμελής δύναμη κρούσης της αστυνομίας απέκλεισε τις εισόδους της φαβέλας για να ελέγχει τα διερχόμενα οχήματα. Από την Παρασκευή αστυνομικοί βαριά οπλισμένοι έχουν λάβει θέσεις στις εισόδους της φαβέλας και κρατώντας φωτογραφίες υπόπτων έχουν εντείνει τους ελέγχους στις εισόδους και εξόδους της φαβέλας.

Η επιχείρηση πραγματοποιείται μετά τη σύλληψη τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης του πλέον καταζητούμενου βαρώνου ναρκωτικών του Ρίο, του Αντόνιο Φρανσίσκο Μπομφίμ Λόπες, του επονομαζόμενου «Νιεμ». Αντίστοιχη επιχείρηση διεξάγεται και στη γειτονική φαβέλα Βιντιγκάλ.

Η Ροσίνια θα είναι η 19η φαβέλα του Ρίο που ανακαταλαμβάνεται από τις αρχές ύστερα από τρεις δεκαετίες κυριαρχίας των καρτέλ των ναρκωτικών.

Οι αρχές του Ρίο, μιας από τις πολιτείες της Βραζιλίας με τα μεγαλύτερα ποσοστά εγκληματικότητας, έχουν αρχίσει από το 2008 μεγάλες επιχειρήσεις για την εκκαθάριση των φτωχών συνοικιών του Ρίο, που ελέγχονται από τους εμπόρους ναρκωτικών και τις ένοπλες συμμορίες ενόψει του Μουντιάλ ποδοσφαίρου του 2014, και των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016.

Πηγή – NewsBeast

Μπορεί επίσης να σας αρέσει