Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Εργα 34,5 εκατ. ευρώ στο οδικό επαρχιακό δίκτυο της Κρήτης

Το μεγαλύτερο έργο οδικής ασφάλειας στην Κρήτη εγκρίθηκε από το περιφερειακό συμβούλιο Κρήτης και αφορά στο επαρχιακό οδικό δίκτυο σε όλη την Κρήτη, ύψους 34, 5 εκατομμυρίων ευρώ.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο και ολοκληρωμένο έργο παρέμβασης και αποκατάστασης σε 452 σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου σε όλο το νησί. Το σύνολο του έργου θα εκτελεστεί, με μία ενιαία εργολαβία και ως μεγάλο έργο, λόγω της σημασίας που δίνει στην οδική ασφάλεια η περιφέρεια Κρήτης. Η μελέτη αφορά στην Εγνατία ΑΕ και για το οποίο ολοκληρώθηκαν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες ώστε να υλοποιηθεί.

«Εκτιμούμε ότι μέσα στο Νοέμβριο θα έχουμε και ανάδοχο στο έργο. Έγινε σημαντική δουλειά από τις υπηρεσίες μας και συμπληρώθηκαν και τα κομμάτια που έλειπαν έτσι ώστε να είναι ένα ολοκληρωμένο έργο. Περιμένουμε λοιπόν να ξεκινήσει το νέο χρόνο για όλη την Κρήτη και να καλύψει τα 452 προβληματικά σημεία του επαρχιακού οδικού δίκτυου» τόνισε ο περιφερειάρχης.

Σύμφωνα με την επικαιροποίηση του προγράμματος περιλαμβάνονται έργα όπως η αναμόρφωση του δρόμου από τη Μεσσαρά έως την Αγία Γαλήνη με 2,6 εκατ. ευρώ. Το τμήμα Πιλαλήματα – Σητεία που θα ενταχθεί το πρώτο τμήμα μέχρι το τέλος του έτους με μια μικρή τροποποίηση της μελέτης και με προϋπολογισμό 7,5 εκατ. ευρώ. Η ένταξη στο Ρέθυμνο για το τμήμα του δρόμου Αγίου Βασιλείου που αποτελεί πάγιο αίτημα και για το οποίο υπάρχουν πλέον μελέτες.

«Σημαντικά Οδικά έργα για την Κρήτη, τα οποία βρίσκονται σε φάση δημοπρατήσεων. Μπορούμε να αισιοδοξούμε ότι το 2019 τα έργα αυτά θα είναι σε εξέλιξη» υπογράμμισε ο περιφερειάρχης, εξηγώντας πως οι διαδικασίες των δημοπρατήσεων απαιτούν έξι έως οκτώ μήνες και μπορούν να ξεκινήσουν το νέο έτος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Πηγή: euro2day.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει