Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

ΕΡΓΟΣΕ: Τέλος Φεβρουαρίου σε πλήρη λειτουργία η γραμμή Λιανοκλάδι

Στις 7 Ιανουαρίου 2019 τέθηκε σε κυκλοφορία το τμήμα από τον νέο Σιδηροδρομικό σταθμό του Λιανοκλαδίου μέχρι και τη Σιδηροδρομική στάση των Αγγειών, μήκους 31 χλμ., της νέας, σύγχρονης σιδηροδρομικής γραμμής «Τιθορέα – Δομοκός».

Σύμφωνα με τη διοίκηση της ΕΡΓΟΣΕ, με την παράδοση του τμήματος αυτού το έργο εισέρχεται στην τελική φάση της ολοκλήρωσής του. Το τμήμα που τέθηκε σε χρήση διέρχεται από νέα μεγάλα τεχνικά έργα στα οποία συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων 10 σιδηροδρομικές γέφυρες και η νέα δίδυμη σήραγγα της Όθρυος, μήκους επτά (7) χιλιομέτρων, η οποία καταλήγει στην πεδιάδα της Ξυνιάδας.

Επιπροσθέτως, έχουν ήδη προγραμματιστεί και υλοποιούνται απρόσκοπτα όλες οι απαιτούμενες εργασίες και δοκιμές για την απόδοση σε κυκλοφορία και του υπόλοιπου τμήματος της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής, πλήρως διαλειτουργικής, μήκους 21 χλμ., από τη σιδηροδρομική στάση των Αγγειών μέχρι και τον Σιδηροδρομικό σταθμό του Δομοκού. Στο εν λόγω τμήμα, η διέλευση του τρένου θα γίνεται μέσω της νέας τοξωτής-μεταλλικής και σεισμικά μονωμένης σιδηροδρομικής γέφυρας ΣΓ26, η οποία ευρίσκεται στην περιοχή της Εκκάρας Δομοκού.

Πιο συγκεκριμένα:

• Μέχρι τις 20/1/2019 θα έχουν πραγματοποιηθεί οι αναγκαίες δοκιμαστικές φορτίσεις στη γέφυρα της Εκκάρας.
• Στις 24/1/2019 θα ολοκληρωθεί όλη η νέα διπλή γραμμή στο τμήμα Αγγείες-Δομοκός και θα δοθεί σε κυκλοφορία για συρμούς δηζελοκίνητους.
• Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2019 θα δοθεί σε κυκλοφορία όλη η γραμμή Λιανοκλάδι-Δομοκός, ηλεκτροκινούμενη στο σύνολό της.

Με τα έργα αυτά, η ΕΡΓΟΣΕ «ολοκληρώνει το εμβληματικό για τον σιδηρόδρομο μεγάλο έργο της κατασκευής της νέας σιδηροδρομικής γραμμής του βασικού σιδηροδρομικού άξονα της χώρας “Πειραιάς – Αθήνα – Θεσσαλονίκη”, με σύγχρονη, πλήρως διαλειτουργική διπλή ηλεκτροκινούμενη γραμμή».

Πηγή: euro2day.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει