Ερώτηση Βενιζέλου – Χριστοφιλοπούλου για την αποκατάσταση των πληγέντων στο ΜάτιΕρώτηση προς του συναρμόδιους υπουργούς απευθύνουν οι βουλευτές της ΔΗΣΥ Ευάγγελος Βενιζέλος και Εύη Χριστοφιλοπούλου σχετικά με την αποκατάσταση των πληγέντων από τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι τον περασμένο Ιούλιο.

Όπως αναφέρουν «σήμερα, τρεις και πλέον μήνες μετά τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική (Μάτι, Ν. Βουτσάς, Ραφήνα) και αφού οι προβολείς της δημοσιότητας έσβησαν, οι κάτοικοι των περιοχών βιώνουν έντονα το αίσθημα της εγκατάλειψης. Οι περισσότερες κυβερνητικές εξαγγελίες παραμένουν στα χαρτιά».

Οι δύο βουλευτές υποστηρίζουν ότι:

-Δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία υλοποίησης των άμεσων αντιπλημμυρικών έργων, όπως τα κορμοφράγματα.

-Καθυστερεί ο προγραμματισμός και η υλοποίηση των μεγάλων αντιπλημμυρικών έργων αρμοδιότητας της Περιφέρειας.

-Δεν προχωρά το έργο της αποκομιδής αμιάντου από τις πυρόπληκτες κατασκευές.

-Οι διαδικασίες χορήγησης στεγαστικής συνδρομής είναι υπερβολικά γραφειοκρατικές και χρονοβόρες. Η υπόσχεση για διαδικασία fast track παραμένει γράμμα κενό.

-Ουδεμία ενημέρωση υπάρχει για την διαχείριση των τριών ερανικών λογαριασμών (του Υπ. Υποδομών και του Δήμου Μαραθώνα και Ραφήνας).

«Για τους κατοίκους των μαρτυρικών περιοχών που έχασαν οικεία τους πρόσωπα, έμειναν ανέστιοι και καταστράφηκαν οι κόποι μιας ολόκληρης ζωής, οφείλουμε πειστικές και άμεσες απαντήσεις» αναφέρουν οι δύο βουλευτές και ζητούν από τους υπουργούς Εσωτερικών και Υποδομών να ενημερώσουν τη Βουλή αν θα προχωρήσει άμεσα η υλοποίηση των μικρών αντιπλημμυρικών έργων (κορμοφράγματα) και ο σχεδιασμός και κατασκευή των ολοκληρωμένων μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας; Ζητούν, εξάλλου, έγκαιρη ανάθεση του έργου της αποκομιδής αμιάντου από τις πυρόπληκτες κατασκευές, απλούστευση των διαδικασιών χορήγησης στεγαστικής συνδρομής ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι πληγέντες και να μην υποβάλλονται σε δαπάνες για τις οποίες δεν πρόκειται να αποζημιωθούν.

Τέλος, οι συναρμόδιοι υπουργοί καλούνται να δημοσιοποιήσουν τα στοιχεία των τριών ερανικών λογαριασμών έτσι ώστε να υπάρξει διαφάνεια ως προς την διαχείρισή τους.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2018, 12:03

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει