Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Ερώτηση Μεϊκόπουλου για την περικοπή των συντάξεων, μισθών και επιδομάτων, ατόμων όλων των ταμείων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου προς τον Υπουργό Οικονομικών σχετικά με την περικοπή των συντάξεων, των μισθών και των επιδομάτων, ατόμων και μελών όλων των ταμείων ανεξαιρέτως με αναπηρία 80-90% και άνω δια βίου και ιδιαίτερα των νεφροπαθών και μεταμοσχευμένων, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Ο Νόμος 4093/2012 αν και μνημονιακός με δυσβάσταχτα για την κοινωνία χαρακτηριστικά, εξαιρούσε όλα τα άτομα με αναπηρία 80-90% και άνω διά βίου, μεταξύ αυτών των νεφροπαθών και των μεταμοσχευμένων, από τις περικοπές μισθών, συντάξεων, επιδομάτων άδειας, δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα.
O Νόμος 4111/2013 εξαιρεί από τις περικοπές, μόνο τους αναπήρους με τετραπληγία, αναιρώντας την ευεργετική λογική του προηγούμενου νόμου και οδηγώντας στην απόγνωση την πλειοψηφία των αναπήρων, οι οποίοι έχουν ποσοστά 80-90% και άνω διά βίου.

Το αναπηρικό κίνημα πάλεψε και παλεύει, για αυτή τη πρωτοφανή αδικία που γίνεται και επισημαίνει ότι, εσείς ο ίδιος είχατε δεσμευτεί στους εκπροσώπους της ΕΣΑΜΕΑ και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών, ότι θα εξαιρέσετε από τις περικοπές όλους τους ανάπηρους 80-90% και άνω διά βίου.
Με τις μετέπειτα επιλογές σας, αποκαλύφθηκε πόσο αθετείτε τις πολιτικές σας δεσμεύσεις.

Το τελευταίο διάστημα με τις νέες περικοπές που έγιναν στους μισθούς και στις συντάξεις των αναπήρων, αναδεικνύεται το τραγικό της υπόθεσης. Λόγω της μείωσης του οικογενειακού εισοδήματος, δυσκολεύονται πλέον να έχουν τα φάρμακά τους, τα οποία είναι πολύ δαπανηρά, όπως δυσκολεύονται να μετακινούνται σε τριτοβάθμια Νοσοκομεία για ιατρική παρακολούθηση και θεραπεία.

Την άσχημη αυτή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι ανάπηροι και ιδιαίτερα οι νεφροπαθείς και μεταμοσχευμένοι ανέδειξε με την με αρ. πρωτ. 186/24-1-2013 επιστολή του ο Σύλλογος Νεφροπαθών Νομού Μαγνησίας «οι Άγιοι Ανάργυροι», την οποία σας καταθέσαμε με την μορφή Αναφοράς 2526 αρ. πρωτ 16493/0092 στις 27-1-2013, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού έλεγχου.

Με το με αρ. πρωτ. 1693/0092 από 05-02-2013 έγγραφό σας απαντήσατε ότι εξαιρούνται των διατάξεων του Νόμου 4111/2013 εκτός από τους τετραπληγικούς και οι συνταξιούχοι του Δημοσίου που είναι ανάπηροι 80-90% και άνω δια βίου.

Φαίνεται λοιπόν ότι αναγνωρίζεται η αδικία, μόνο για τους ανάπηρους συνταξιούχους του δημοσίου, ενώ όλοι οι άλλοι ανάπηροι του ιδιωτικού τομέα, που είναι και η πλειοψηφία, δεν απολαμβάνουν της εξαίρεσης από τις περικοπές.

·Επειδή όλοι οι ανάπηροι, ανεξάρτητα της ασφαλιστικής τους κάλυψης, βιώνουν τα ίδια τεράστια προβλήματα.
·Επειδή τα μνημονιακά μέτρα της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ έχουν εξαθλιώσει όλη την κοινωνία και ιδιαίτερα τις πιο ευπαθείς ομάδες, όπως οι ανάπηροι

Ερωτάται ο κ. Υπουργός
·Τι μέτρα θα λάβει για να εξαιρεθούν από τις περικοπές στους μισθούς, στις συντάξεις και στα επιδόματα όλοι οι ανάπηροι με ποσοστά αναπηρίας 80-90% και άνω δια βίου, ανεξάρτητα από την ασφαλιστική τους κάλυψη;
·Η αναγνώριση της εξαίρεσης μόνο στους συνταξιούχους του Δημόσιου με αναπηρία 80-90% και άνω δεν είναι άδικη και δεν αντίκειται στην συνταγματική ισονομία των ελλήνων πολιτών;

Ο ερωτών

Αλέξανδρος Μιχ. Μεϊκόπουλος
Βουλευτής Μαγνησίας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει