Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Εχουμε περιθώριο να μη μειωθούν συντάξεις-αφορολόγητο

Δεν έχει μεταβιβαστεί τίποτε από τα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου, τόνισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στη Βουλή, ενώ επανέλαβε τις προβλέψεις του νόμου που απαγορεύουν ρητά τη μεταβίβαση ακινήτων που συγκαταλέγονται σε μνημεία ή βρίσκονται σε αιγιαλούς, περιοχές Natura κ.λπ. «Ούτε νοσοκομεία, ούτε πλατείες, ούτε αρχαιολογικοί χώροι θα μεταβιβαστούν», δήλωσε.

Σε ό,τι αφορά τις συντάξεις, ο υπουργός Οικονομικών θύμισε ότι όταν ψηφίστηκε το μέτρο της μείωσης των συντάξεων η αντιπολίτευση έλεγε ότι δεν υπάρχουν αντίμετρα που θα συνοδεύσουν τις περικοπές.

«Τώρα που φαίνεται ότι υπάρχουν αντίμετρα, έχετε πάθει πανικό», δήλωσε. Αναφερόμενος στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης αναφορικά με τη δήλωσή του ότι σε βάθος χρόνου η μη περικοπή των συντάξεων δεν θα επιβαρύνει το ασφαλιστικό, σημείωσε ότι «περιμένω τις δικές σας αναλογιστικές μελέτες, που δεν θα μιλούν για θνησιμότητα».

«Δεν είναι σωστό για τον δημόσιο διάλογο μια παράταξη να κατηγορεί έναν υπουργό ότι θέλει να πεθάνουν άνθρωποι. Δεν έχω να διορθώσω κάτι από αυτά που είπα», συμπλήρωσε.

Όπως είπε, οι συνθήκες από το 2017, οπότε επιβλήθηκαν τα μέτρα, έχουν αλλάξει. Τότε το ΔΝΤ έλεγε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα είναι το 2019 μόλις 1%. Τώρα λέει ότι θα φτάσουμε στο 3,5%. Είμαστε σε έναν διαφορετικό κόσμο και έχουμε περιθώρια να μη μειώσουμε τις συντάξεις και το αφορολόγητο.

Δεν έχουμε τελειώσει τη διαδικασία της συζήτησης για τα μέτρα και τα αντίμετρα. Μη βάζετε όλα τα αβγά στο ίδιο καλάθι, δεν θα σας βοηθήσει πολιτικά, συμπλήρωσε.

Τέλος, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επιτέθηκε στο ΚΙΝΑΛ λέγοντας ότι ψάχνει να βρει ένα νήμα που να το συνδέει με τη σοσιαλδημοκρατία.

Πηγή: euro2day.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει