Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Ημερίδες στην Αθήνα για τη μετανάστευση στην Αυστραλία

Το αυστραλιανό υπουργείο Mετανάστευσης ανακοίνωσε και επισήμως ότι θα διοργανώσει ενημερωτικές ημερίδες στην Αθήνα, για το μεταναστευτικό πρόγραμμα της Αυστραλίας.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος των Ελλήνων να μεταναστεύσουν στην μακρινή ήπειρο, το αυστραλιανό υπουργείο θα διοργανώσει στην Αθήνα στις 8 και 9 Οκτωβρίου, στοχευμένες εκδηλώσεις για την πληρέστερη ενημέρωση όσων ενδιαφέρονται να μεταναστεύσουν μέσω του προγράμματος εξειδικευμένης επαγγελματικής μετανάστευσης. Ανάλογη εκδήλωση θα γίνει και στο Βερολίνο στις 6 Οκτωβρίου.

«Οι ενημερωτικές ημερίδες θα δώσουν τη δυνατότητα σε εξειδικευμένους εργαζόμενους στην Ελλάδα και τη Γερμανία να ενημερωθούν για τις επιλογές που έχουν για να πάρουν βίζα εργασίας, καθώς και για το ενδεχόμενο να τους προσφερθεί εργασία και γενικά για τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην Αυστραλία», τόνισε εκπρόσωπος του υπουργείου.

Όπως εξήγησε ο ίδιος οι ενημερωτικές ημερίδες γίνονται για να καλυφθούν συγκεκριμένες ανάγκες έλλειψης ειδικευμένου προσωπικού που παρουσιάζονται στην Αυστραλία.

Για να έχει δικαίωμα κάποιος να λάβει μέρος σε αυτές τις ημερίδες θα πρέπει να έχει αναγνωρισμένα προσόντα σε τομείς όπου υπάρχει έλλειψη εργατικού δυναμικού, να ομιλεί καλά αγγλικά και να είναι κάτω των 50 ετών.

Το υπουργείο, καλεί παράλληλα, τους εργοδότες που έχουν κενές θέσεις εργασίας σε συγκεκριμένους τομείς, να δηλώσουν ενδιαφέρον για να λάβουν μέρος στις ημερίδες.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταφύγουν στην ιστοσελίδα www.immi.gov.au/skillexpos/

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα μετανάστευσης της Αυστραλίας προβλέπει την είσοδο περίπου 170.000 νέων μεταναστών ετησίως. H Αυστραλία επιθυμεί να προσελκύσει μετανάστες που θα φέρουν στη χώρα πολύτιμες δεξιότητες και θα ενταχθούν δυναμικά στον κοινωνικό ιστό, συνεισφέροντας στην ανάπτυξη της χώρας.

Για να είναι επιλέξιμη μια αίτηση μέσω εξειδικευμένης εργασίας, πρέπει το επάγγελμα του αιτούντος να συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των 183 ειδικών επαγγελμάτων με ζήτηση στην αγορά εργασίας της Αυστραλίας.

H επιλογή των υποψηφίων γίνεται βάσει μοριοδότησης. Προτεραιότητα δίνεται στους αιτούντες που έχουν εξασφαλίσει προσφορά θέσης εργασίας από αυστραλό εργοδότη.

Τέλος, ξεκαθαρίζεται ότι η πρεσβεία της Αυστραλίας στην Αθήνα δεν είναι αρμόδια για την αξιολόγηση των αιτήσεων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει