Ημιβυθίστηκε θαλαμηγός κατά τη διάρκεια ανέλκυσης


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2020, 16:17

Θαλαμηγός ημιβυθίστηκε σε θαλάσσια περιοχή σε ναυπηγείο στο Πέραμα, κατά τη διάρκεια ανέλκυσής της.

Όπως διαπίστωσαν οι λιμενικοί που έφθασαν στο σημείο, η θαλαμηγός «Nourah Of Riyad», σημαίας Cayman Islands, ήταν ημιβυθισμένη με κλίση περίπου 45 μοιρών.

Δώδεκα μέλη του πληρώματος εγκατέλειψαν το σκάφος και έφθασαν ασφαλείς με ίδια μέσα στον χερσαίο χώρο παρακείμενου ναυπηγείου.

Από το περιστατικό προκλήθηκαν ζημιές στις εγκαταστάσεις του παρακείμενου ναυπηγείου, καθώς και στον εξοπλισμό ικριωμάτων του επιβατηγού-τουριστικού σκάφους «Lamadin», Ν.Π. 11646, που βρισκόταν ανελκυσμένο στον χερσαίο χώρο του, ενώ δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση τυχόν θαλάσσιας ρύπανσης και ανατέθηκε σε ιδιωτική εταιρεία η διενέργεια των εργασιών αντιρρύπανσης, καθώς και ανέλκυσης/επανάπλευσης του σκάφους.

Από την τοπική Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «Nourah Of Riyad», μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Σημειώνεται ότι ιδιοκτήτης της πολυτελέστατης θαλαμηγού των 70 μέτρων είναι ο Σαουδάραβας πρίγκιπας, Τούρκι Μπίν Μοχάμεντ Μπίν Φάχαντ αλ Σαούντ.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2020, 16:50

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει