ΗΠΑ: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας παντού στην Ουάσινγκτον


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2020, 08:49

Η δήμαρχος της Ουάσινγκτον αυστηροποίησε χθες Τετάρτη τους κανόνες αναφορικά με τη χρήση μάσκας στην αμερικανική πρωτεύουσα, ζητώντας από τους κατοίκους να καλύπτουν το πρόσωπό τους όταν βγαίνουν από το σπίτι τους, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού.

«Οι άνθρωποι πρέπει να φορούν μάσκα όταν βγαίνουν από το σπίτι τους εφόσον είναι πιθανό να έρθουν σε επαφή με άλλους ανθρώπους», εξήγησε η Μιούριελ Μπόουζερ δήμαρχος της Ουάσινγκτον ανακοινώνοντας το μέτρο, με το σύνθημα «Είναι απλό, όταν βγαίνετε από το σπίτι πρέπει να φοράτε μάσκα».

«Πρέπει να φοράτε μάσκα διότι δεν γνωρίζετε αν μπορείτε να τηρήσετε το μέτρο της κοινωνικής αποστασιοποίησης», πρόσθεσε η δημοκρατική δήμαρχος, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ωστόσο υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις, όπως για παράδειγμα για όσους αθλούνται στο ύπαιθρο και βρίσκονται μακριά από άλλους ανθρώπους.

Στην αμερικανική πρωτεύουσα, όπως και στις περισσότερες πολιτείες των ΗΠΑ, ο αριθμός των κρουσμάτων της covid-19 αυξάνεται ραγδαία, αν και προς το παρόν η Ουάσινγκτον έχει γλιτώσει από τα χειρότερα.

Την ίδια ώρα, στις ΗΠΑ καταγράφηκαν χθες Τετάρτη, για ένατη συνεχόμενη ημέρα, περισσότερα από 60.000 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 μέσα σε 24 ώρες, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς έως τις 20:30 (τοπική ώρα· 03:30 σήμερα Πέμπτη ώρα Ελλάδας).


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2020, 08:49

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει