ΗΠΑ: 49 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας

Ο αριθμός των Αμερικανών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας έφτασε το 2010 στα 49,1 εκατομμύρια, σύμφωνα με έναν νέο πιο ευρύτερο τρόπο μέτρησης της φτώχειας, που δημοσιεύθηκε σήμερα από το Γραφείο Απογραφής των ΗΠΑ.

Τα νέα στοιχεία παρουσιάζουν αύξηση σε σχέση με εκείνα του Σεπτεμβρίου που έδειχναν ότι οι φτωχοί στις ΗΠΑ υπολογίζονται στα 46,2 εκατομμύρια.
Το νέο μέτρο στοχεύει στη διαμόρφωση μιας πιο ολοκληρωμένης εικόνας της φτώχειας, περιλαμβάνοντας τα κυβερνητικά επιδόματα που παρέχονται στους φτωχούς και τα έξοδά τους.

Τα αναθεωρημένα στοιχεία δείχνουν ότι τα ποσοστά φτώχειας έχουν μειωθεί μεταξύ των παιδιών και των μαύρων αλλά έχουν αυξηθεί για τους λευκούς, τους Ασιάτες, τους Ισπανόφωνους και τους ηλικιωμένους οι οποίοι έχουν υψηλά ιατρικά έξοδα.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, το ποσοστό φτώχειας αγγίζει το 16% του συνολικού πληθυσμού, ενώ το ίδιο ποσοστό τον Σεπτέμβριο βρισκόταν στο 15,1%.

Ακόμη, το όριο της φτώχειας ανέβηκε στο ετήσιο εισόδημα των 24.343 δολαρίων για μία οικογένεια δύο ενηλίκων και δύο παιδιών, ενώ το προηγούμενο ετήσιο εισόδημα ήταν στα 22.113 δολάρια.

πηγή: Protothema.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει