Η Άγκυρα διαψεύδει το δημοσίευμα της Die Welt για θερμό επεισόδιο κατά παραγγελία


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2020, 19:20

Την Τετάρτη το απόγευμα 02/09, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το δημοσίευμα της Die Welt περί παραγγελίας θερμού επεισοδίου από τον Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας πως πρόκειται για «δημιούργημα φαντασίας».

Ο Χαμί Ακσόϊ αναφέρει χαρακτηριστικά: «H είδηση που δημοσιεύτηκε στην Die Welt για την ανατολική Μεσόγειο και κάνει αναφορά στη χώρα μας είναι εντελώς δημιούργημα φαντασίας.

Οι κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον της χώρας μας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ελλάδας βασιζόμενος σε αυτό το δημοσίευμα το οποίο είναι δημιούργημα φαντασίας, δείχνει πως η χώρα αυτή βρίσκεται μακριά από την πραγματικότητα της ανατολικής Μεσογείου και είναι αποτέλεσμα της προβοκατόρικης πολιτικής της που δεν αρμόζει στη διεθνή πρακτική και στο δίκαιο.

Αντί οι ελληνικές Αρχές να ασχολούνται με αυτά τα ψεύδη ας σταματήσουν τα βήματα τα οποία αυξάνουν την ένταση στην περιοχή».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας που τις τελευταίες ώρες κάνει το γύρο του κόσμου, ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, φέρεται να είχε ζητήσει από τους στρατηγούς του να προκαλέσουν ένα θερμό επεισόδιο, βυθίζοντας ελληνικό πλοίο ή καταρρίπτοντας ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος.

Διαβάστε ακόμα: 

Η «νύχτα των στρατηγών», το «θερμό επεισόδιο» και η περίεργη ανταπόκριση της γερμανικής Die Welt


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2020, 19:20

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει