Η ένοπλη καταστολή στην Πλατεία Τιενανμέν ήταν ένα πολιτικά ορθό μέτροΗ καταστολή των διαδηλώσεων στην Πλατεία Τιενανμέν του Πεκίνου το 1989 ήταν η μόνη ορθή πολιτική που η κυβέρνηση μπορούσε να ακολουθήσει, υποστήριξε σήμερα ο Κινέζος υπουργός Αμύνης Γουέι Φενγκέ.

«Το επεισόδιο αυτό ήταν μία πολιτική αναταραχή και η κεντρική κυβέρνηση έλαβε μέτρα για να σταματήσει την αναταραχή αυτή, μέτρα τα οποία ήσαν απολύτως ορθά», δήλωσε ο υπουργός κατά την ομιλία του στη διάσκεψη για την Ασφάλεια Σάνγκρι Λα στη Σιγκαπούρη.

Ενώπιον πολλών άλλων ομολόγων του, υψηλόβαθμων στρατιωτικών και ειδικών αναλυτών, ο Γουέι εξέφρασε την απορία του γιατί όλοι υποστηρίζουν «ότι η Κίνα δεν χειρίσθηκε ορθά το συμβάν αυτό».

«Τα 30 χρόνια τούτα απέδειξαν πως η Κίνα βίωσε μεγάλες αλλαγές», τόνισε ο Γουέι, προσθέτοντας πως εξαιτίας των δράσεων της κυβέρνησης «η Κίνα χαίρει σταθερότητας και ανάπτυξης».

Πριν 30 χρόνια, το Πεκίνο βρέθηκε στο επίκεντρο μίας φοιτητικής εξέγερσης και διαδηλώσεων, που στις 4 Ιουνίου 1989 κατέληξε στην επέμβαση του στρατού για την καταστολή της, με αποτέλεσμα εκατοντάδες νεκρούς —πάνω από 1.000 για ορισμένους.

Πηγές: ΑΠΕ, AFP, Reuters


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 2 Ιουνίου 2019, 07:00

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει