Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Η αναγέννηση της παιδείας εξαρτάται από την ανάκαμψη της χώρας

«Χωρίς ανάκαμψη της χώρας δεν θα υπάρχει αναγέννηση του εκπαιδευτικού συστήματος» τόνισε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος μετά τη συνάντησή του με τους προέδρους και εκπροσώπους των Συμβουλίων Διοίκησης των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Όπως δήλωσε, με το σχέδιο «Αθηνά» ολοκληρώνεται ο πρώτος μεγάλος κύκλος των μεταρρυθμίσεων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

«Ο νόμος 4009, όπως τροποποιήθηκε με τον νόμο 4076, διαμόρφωσε το θεσμικό πλαίσιο μέσα στο οποίο καλείστε εσείς μαζί με τις πρυτανικές Αρχές και τα πανεπιστήμια, να αναδιαρθρώσετε την τριτοβάθμια εκπαίδευση, επ’ ωφελεία της νέας γενιάς των Ελλήνων και της ελληνικής κοινωνίας» επεσήμανε ο κ. Αρβανιτόπουλος απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των συμβουλίων.

«Προσβλέπω, λοιπόν, στη συμβολή σας και ζητώ από εσάς να γίνετε φορέας διεθνών εμπειριών και καλών πρακτικών από τον διεθνή και ευρωπαϊκό χώρο. Σας καλώ να συνεργαστείτε λειτουργώντας συμπληρωματικά προς τις πρυτανικές Αρχές μέσα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας και να εδραιώσετε ένα κλίμα καινοτομίας, εξωστρέφειας, αξιολόγησης με στόχο τη δημιουργία θυλάκων αριστείας. Μόνο έτσι θα επιτευχθεί η σύνδεση της έρευνας με την παραγωγή για την ενδυνάμωση της ανταγωνιστικότητας των πανεπιστημίων μας» πρόσθεσε.

Πηγή – Ζougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει