Η Αούνγκ Σαν Σου Τσι τέθηκε σε κατ΄ οίκον περιορισμόΠρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2021, 15:52

Η πρώην ηγέτιδα της Μιανμάρ, Αούνγκ Σαν Σου Τσι, η οποία ανατράπηκε την περασμένη Δευτέρα από ένα πραξικόπημα, «βρίσκεται σε κατ΄ οίκον περιορισμό» στην πρωτεύουσα Ναϊπιντάου και «σε καλή υγεία», δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του κόμματός της, του Εθνικού Συνδέσμου για τη Δημοκρατία (NLD).

«Βρίσκεται σε κατ΄ οίκον περιορισμό (…) και σε καλή υγεία στην κατοικία της», δήλωσε ο Τσι Τόι, εκπρόσωπος του Εθνικού Συνδέσμου για τη Δημοκρατία. Σε βάρος της Αούνγκ Σαν Σου Τσι έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για παραβίαση ενός δυσνόητου εμπορικού κανονισμού. Πολλά άλλα στελέχη του κόμματος έχουν επίσης συλληφθεί.

Νωρίτερα, ο Εθνικός Σύνδεσμος για τη Δημοκρατία εξέφρασε την υποστήριξή του στην εκστρατεία πολιτικής ανυπακοής και είπε ότι θα βοηθήσει όσους συνελήφθησαν ή απολύθηκαν επειδή αντιτέθηκαν στο πραξικόπημα.

Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα του στο Facebook, το κόμμα κατήγγειλε το πραξικόπημα και την κράτηση της Σου Κι χαρακτηρίζοντας τις κατηγορίες «απαράδεκτες» και ανέφερε πως είναι υποχρέωσή του να παράσχει βοήθεια σε όσους υπέστησαν κυρώσεις για την εναντίωσή τους στην κατάληψη της εξουσίας από τον στρατό.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2021, 15:52Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει