«Η Βρετανία θα γίνει το καλύτερο μέρος για επενδύσεις και επιχειρήσεις»Για «νέα εποχή ευκαιριών» μετά το Brexit έκανε λόγο ο Μπόρις Τζόνσον επισημαίνοντας πως θέλει να κάνει τη Βρετανία την πλέον φιλο-επενδυτική και φιλο-επιχειρηματική χώρα του κόσμου.

«Στοχεύουμε να φέρουμε μια νέα εποχή ευκαιριών για ολόκληρη τη χώρα» δεσμεύτηκε ο επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης ενώπιον των Βρετανών βουλευτών, ενώ υπερασπιζόταν τη νέα νομοθετική ατζέντα του μετά τις επίσημες ανακοινώσεις από τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Το πρόγραμμα της κυβέρνησής του όπως σημείωσε «ξεδιπλώνει το όραμα ενός ανοικτού, παγκοσμίου Ηνωμένου Βασιλείου, όπου θα ευημερεί το ελεύθερο εμπόριο».

Ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε πως θέλει η Βρετανία να εξελιχθεί σε μια «οικονομία υψηλών μισθών, χαμηλής φορολογίας… (που θα είναι) το καλύτερο μέρος για να επενδύσεις, το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσεις μια επιχείρηση, το καλύτερο μέρος για να δημιουργήσεις οικογένεια και να στείλεις τα παιδιά σου στο σχολείο».

«Και χωρίς να είμαι σοβινιστής ή ασεβής προς οποιονδήποτε άλλον στον κόσμο, από πολλές απόψεις αυτή η χώρα είναι το καλύτερο μέρος για να ζει κανείς και να βρίσκεται, το καλύτερο μέρος στη Γη» ανέφερε απευθυνόμενος στους Βρετανούς βουλευτές, στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν απέρριψε την αισιοδοξία του Τζόνσον για τη μετά το Brexit Βρετανία, τονίζοντας πως τα ίδια τα νούμερα της κυβέρνησης «καταδεικνύουν πως μια Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου θα προκαλούσε ένα σχεδόν 7% πλήγμα στην οικονομία, ενώ μια ήττα χωρίς συμφωνία θα κατάφερε ένα πλήγμα 10%».

«Αυτές μου φαίνονται ευκαιρίες χωρίς τις οποίες θα μπορούσαμε σίγουρα να ζήσουμε» ανέφερε ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος και κατηγόρησε τους Συντηρητικούς ότι δεν κατάφεραν να διασφαλίσουν μια συμφωνία για το Brexit.

Ο Μπόρις Τζόνσον για μία ακόμη φορά σήμερα επανέλαβε ότι η Βρετανία θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με ή χωρίς μια συμφωνία, στις 31 Οκτωβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019, 21:08

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει