Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Η γη μοιράζεται την τροχιά της με έναν αστεροειδή (Video)

Επιστήμονες ανακάλυψαν πως η γη «μοιράζεται» την τροχιά της γύρω από τον ήλιο, εκτός της σελήνης και με έναν μικρό αστεροειδή. Ο «σύντροφος» αυτός της γης, φέρει την κωδική ονομασία Trojan 2010 TK7 και σήμερα βρίσκεται σε απόσταση περίπου 80 εκατ. χιλιομέτρων από τον πλανήτη μας, ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς ποτέ δεν θα μας πλησιάσει περισσότερο από 29 εκατ. χιλιόμετρα, δηλαδή πάνω από 50 φορές η απόσταση της γης με τη σελήνη.

Αν και οι αστεροειδής αυτού του τύπου, οι οποίοι ονομάζονται και «Trojan» είναι δύσκολο να παρατηρηθούν από τη γη εξαιτίας του μικρού τους μεγέθους, επιστήμονες που εργάζονται στο επίγειο τηλεσκόπιο της Χαβάης, κατάφεραν να τον εντοπίσουν, επιβεβαιώνοντας ότι ακολουθεί την ίδια τροχιά με τη γη.

«Δορυφόροι που θα εκτοξευτούν στο μέλλον, είναι πιθανόν να ανακαλύψουν και άλλους τέτοιους αστεροειδείς, καθώς υποψιαζόμαστε ότι υπάρχουν και άλλοι κοντά στη γη. Επιπλέον, με διαστημικά σκάφη θα μπορούσαμε να τους επισκεφτούμε», λέει ο Christian Veillet από το τηλεσκόπιο της Χαβάης.

Μέχρι σήμερα, αστεροειδείς αυτού του είδους είχαν παρατηρηθεί μόνο γύρω από τους πλανήτες Δία, Άρη και Ποσειδώνα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει