Η διέγερση του αυτιού συμβάλλει στην διαχείριση των Παρκινσονικών συμπτωμάτωνΟ ήπιος και ελεγχόμενος ερεθισμός του ακουστικού πόρου βοηθά στην μείωση των συμπτωμάτων του Πάρκινσον, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσίευσε την Τρίτη η ScienceDaily.

Τα αποτελέσματα της μελέτης που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Κέντ έδειξαν πως με την πρόκληση ερεθισμού του ακουστικού πόρου δυο φορές ημερησίως για δυο μήνες σε ασθενείς με Πάρκινσον διαπιστωνόταν βελτίωση τόσο των κινητικών όσο και των μη κινητικών συμπτωμάτων.

Τα περισσότερα θεραπευτικά οφέλη παρατηρούνταν μετά την πέμπτη εβδομάδα, κάτι που προϊδεάζει για το ότι αυτό το είδος παρέμβασης ίσως έχει μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.

Οι συμμετέχοντες ανέφεραν καλύτερη κινητικότητα και βελτίωση στη λήψη αποφάσεων, την προσοχή, τη μνήμη, τη διάθεση και τον ύπνο. Δήλωσαν επίσης πως μπορούσαν να αυτοεξυπηρετηθούν ευκολότερα μετά το πέρας των δύο μηνών καθώς τους ήταν πιο εύκολο να εκπληρώσουν καθημερινές δραστηριότητες.

Άλλες έρευνες έχουν δείξει ότι ο ερεθισμός του έσω ωτός βελτιώνει τα νευρολογικά συμπτώματα που προκύπτουν από εγκεφαλικό επεισόδιο ή άλλες εγκεφαλικές βλάβες.

Ο Ντέιβιν Γουίλκινσον, καθηγητής στη σχολή Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Κεντ, που διεύθυνε τη μελέτη δήλωσε: «Η συγκεκριμένη μελέτη αποκαλύπτει ότι ορισμένα συμπτώματα του Πάρκινσον αντιμετωπίζονται πιο αποτελεσματικά όταν, σε συνδυασμό με τις φαρμακοθεραπείες, παρέχεται ήπιος μη παρεμβατικός ερεθισμός των οργάνων που παίζουν ρόλο στην αίσθηση της ισορροπίας».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ScienceDaily


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2019, 13:01

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει