Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Η δικαιοσύνη θα ερευνήσει τις καταγγελίες εις βάρος μου

Αναστασιάδης: Η Ελλάδα δεν χρωστάει τίποτα στην Κύπρο

Με κατηγορηματικό τρόπο αρνήθηκε ο πρόεδρος της Κύπρου τα όσα του καταλογίζονται περί προνομιακής πληροφόρησης συγγενών του και απόσυρσης καταθέσεων, πριν το κούρεμα, ανακοινώνοντας, παράλληλα, ότι θα δώσει εντολή στη δικαιοσύνη να διερευνήσει κάθε σχετική καταγγελία. Αρνήθηκε δε ότι η Ελλάδα χρωστά στην Λευκωσία…

Σύμφωνα με το Stockwatch, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά τη δοξολογία που τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη, με την ευκαιρία της επετείου της 1ης Απριλίου, ο κ. Νίκος Αναστασιάδης κληθείς να αναφερθεί στις λίστες με ονόματα ατόμων που φέρονται να έχουν μεταφέρει χρήματα στο εξωτερικό, είπε:

«Ενα θέλω πριν και πάνω από όλα να πω: ουδέποτε γνώριζα και ουδέποτε ήταν δυνατόν να δίνω μάχες μέχρι την πρωία του Σαββάτου για να αποφευχθεί αυτό που μας επέβαλαν και την ίδια ώρα να έδινα τάχα προνομιακές (πληροφορίες). Νομίζω ότι απαντήθηκαν αυτά, αλλά θέλω να τονίσω ότι κατά την αυριανή τελετή ανάθεσης των καθηκόντων στους τρεις καταξιωμένους δικαστικούς θα δοθεί και η εντολή διερεύνησης παντός ό,τι πιθανόν να με αφορά ή αφορά έστω και εξ αγχιστείας συγγενικά μου πρόσωπα».

Ερωτηθείς πότε θα είναι έτοιμος για να εξαγγείλει επίσημα τα μέτρα, στα οποία αναφέρθηκε σε συνέντευξη του σε εφημερίδα, που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «ήδη, έχω προβεί σε μερικές εξαγγελίες, αλλά εν τη ουσία μέτρα θα υιοθετηθούν από το Υπουργικό Συμβούλιο εντός των επόμενων 15 ημερών. Αρχής γενομένης από το Υπουργικό Συμβούλιο και την επόμενη εβδομάδα».

Τέλος, σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι η Κύπρος αναμένει χρήματα από την Ελλάδα και ερωτηθείς ποιο σχέδιο έχει ο ίδιος στην περίπτωση που αυτό δεν πραγματοποιηθεί, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε «δεν αναμένουμε κάτι από την Ελλάδα, δεν είναι το καθήκον της Ελλάδας αυτό, δεν μας χρωστούν κάτι, πρέπει να αγωνιστούμε μόνοι μας για να οικοδομήσουμε τη νέα εποχή».

Πηγή – Νewsbeast.gr
Μπορεί επίσης να σας αρέσει