Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Η δολοφονία του έβαλε φωτιά στο Λονδίνο – 35 μέρες μετά του είπαν το τελευταίο αντίο

Περισσότερο από ένα μήνα μετά το θάνατό του, ο Μαρκ Ντάγκαν, ο άνθρωπος που ήταν η αφορμή για την «εξέγερση» του Λονδίνου, οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία.

Συγγενείς και φίλοι, περίπου 750 άνθρωποι στο σύνολο, βρέθηκαν δίπλα στη μητέρα, τη σύντροφο του και τα τέσσερα παιδιά του το απόγευμα της Παρασκευής, σε εκκλησία του βόρειου Λονδίνου.

Ο Ντάγκαν έχασε τη ζωή του το βράδυ της 4ης Αυγούστου από πυρά αστυνομικών στο Τόττεναμ. Ο θάνατος του ήταν η σπίθα που άναψε το φιτίλι των πρωτοφανών επεισοδίων του Λονδίνου, με πέντε νεκρούς και ζημιές εκατοντάδων εκατομμυρίων λιρών.

Το λευκό φέρετρό του μεταφέρθηκε πάνε σε μια άμαξα, την οποία έσερναν τέσσερα λευκά άλογα. Στις τρεις πλευρές της άμαξας βρίσκονταν ανθοσυνθέσεις με τις λέξεις: πατέρας, αδερφός, εγγονός. Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια.

Σπαρακτικά τα λόγια της συντρόφου του, Σιμόν Γουίλσον. Εκείνη, δε μπόρεσε να μιλήσει από τη συγκίνηση. Το τελευταίο της αντίο εκφώνησε η αδερφή της.

«Μαρκ αγάπη μου, φίλε μου και πατέρα των παιδιών μου, πρώτα πραγματικέ μου έρωτα, γελάσαμε μαζί, κλάψαμε μαζί, αντιμετωπίσαμε δοκιμασίες μαζί. Είχαμε τα πάνω και τα κάτω μας. Δε μπορώ να πιστέψω ότι έχεις φύγει, ότι δεν είσαι εδώ. Αλλά θα έχεις πάντα ένα ξεχωριστό μέρος στην καρδιά μου. Δε μπορώ να καταλάβω γιατί έφυγες τόσο νωρίς. Τώρα είσαι στον παράδεισο και μας χαμογελάς και πάντα θα μας προσέχεις. Ό,τι κι αν λένε οι άλλοι, ο έρωτάς σου για μένα ήταν εδώ για να μείνει».

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: REUTERS

Μπορεί επίσης να σας αρέσει