Η εισαγγελία καλεί Πολύδωρα και Μαρκογιαννάκη να καταθέσουν για το C4iΩς μάρτυρες στη δίκη που είναι σε εξέλιξη, για την προμήθεια του συστήματος ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων, γνωστού ως C4I, έχουν κληθεί οι πρώην υπουργοί Βύρωνας Πολύδωρας και Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Το αίτημα για να καταθέσουν στο δικαστήριο οι πρώην υπουργοί κατέθεσαν στην Εισαγγελία οι κατηγορούμενοι εκπρόσωποι της αμερικανικής εταιρείας Saic, η οποία είχε αναλάβει το έργο της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων με υπεργολάβο την Siemens.

Η δίκη για την υπόθεση αυτή ξεκίνησε στις αρχές Οκτωβρίου με συνολικά 18 κατηγορουμένους, ανάμεσα στους οποίους ο πρώην ισχυρός άνδρας της Siemens Μιχάλης Χριστοφοράκος ο οποίος και πάλι είναι απών από τη διαδικασία, για κατηγορίες που αφορούν μεταξύ άλλων δωροδοκία και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Αντικείμενο της δίκης είναι η παραλαβή του «C4I» το οποίο επί της ουσίας ουδέποτε λειτούργησε. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, στην υπόθεση αυτή διακινήθηκε μαύρο χρήμα, από το 2003 έως το 2009 προκειμένου να ολοκληρωθεί η ανάθεση και παραλαβή του συστήματος C4I.

Οι τότε υπουργοί, σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, φέρονται να πείστηκαν από τους εκπροσώπους της εταιρείας να τροποποιήσουν δυο φορές τη σύμβαση, με αποτέλεσμα το ελληνικό δημόσιο να ζημιωθεί με 147.000.000 ευρώ.

Να σημειωθεί πάντως ότι αν και το όνομα του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου αναφέρεται, επίσης, στην υπόθεση, δεν καλείται να καταθέσει λόγω του αξιώματος που κατέχει σήμερα.

Γι’ αυτό το λόγο δεν κατατέθηκε και σχετικό αίτημα από την Saic.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018, 14:44

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει