Η Ευρώπη βρίσκεται στο δεύτερο κύμα της πανδημίας


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020, 14:05

«Η Ευρώπη βρίσκεται τώρα εν τω μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας, γι’ αυτό και έρχονται παντού περαιτέρω περιορισμοί και καταστάσεις παρόμοιες με lockdown» τονίζει σε δήλωσή του το μεσημέρι στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ) ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς.

Ο ίδιος είχε νωρίτερα τηλεφωνική επικοινωνία με τη Γερμανίδα ομόλογό του Άνγκελα Μέρκελ, ενόψει και της τηλεδιάσκεψης των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των 27 χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σήμερα το απόγευμα, με θέμα την ακόμα στενότερη μεταξύ τους συνεργασία για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Ο ίδιος επισημαίνει στις δηλώσεις του πως και η Γερμανία κατέγραψε τις προηγούμενες δέκα ημέρες έντονες αυξήσεις του αριθμού των κρουσμάτων, και, όπως και στην Αυστρία, οι δυνατότητες των νοσοκομείων περιορίζονται και η ιχνηλάτηση των επαφών γίνεται όλο και πιο δύσκολη.

«Για τον λόγο αυτό, είναι ιδιαίτερης σημασίας η περαιτέρω στενή συνεργασία με τη Γερμανία και τους άλλους Ευρωπαίους εταίρους. Θέλουμε να συντονιστούμε όσο το δυνατόν στενότερα και να συνεχίσουμε να διατηρούμε ανοιχτά τα σύνορα» αναφέρει ο Αυστριακός καγκελάριος.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020, 14:05

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει