Η Ιταλία γιορτάζει την 76η επέτειο απελευθέρωσης από τον ναζισμό και τον φασισμόΠρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 25 Απριλίου 2021, 15:25

Η Ιταλία γιορτάζει σήμερα την εβδομηκοστή έκτη επέτειο της απελευθέρωσης από τον ναζισμό και τον φασισμό. Ο Ιταλός πρόεδρος της δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, μαζί με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι και τους προέδρους της βουλής και της γερουσίας, κατέθεσε σήμερα το πρωί στεφάνι, στο μνημείο του αγνώστου στρατιώτη, στην Πιάτσα Βενέτσια της Ρώμης. Πέρυσι, λόγω κορωνοϊού, ο Ματαρέλα είχε μεταβεί μόνος στην Πιάτσα Βενέτσια, χωρίς κανέναν άλλο πολιτικό και θεσμικό ιθύνοντα της χώρας. 

Ο Μάριο Ντράγκι, αναφερόμενος στη σημερινή ημέρα, δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Δεν φερθήκαμε όλοι καλά. Το να αρνείται κανείς να διαλέξει τι πρέπει να πράξει, είναι ανήθικο». Ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός, με μια σαφή τοποθέτηση, πρόσθεσε: «Βλέπουμε να αυξάνεται η διεστραμμένη επιρροή αυταρχικών προσώπων και όσων πνίγουν τις κοινωνικές ελευθερίες, ιδίως με τη στήριξη προκαταλήψεων κατά θρησκευτικών και εθνικών μειονοτήτων».

Ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα, με μια «εκτός προγράμματος» κίνηση, μετά την επίσημη τελετή μνήμης, θέλησε να επισκεφτεί και τη λαϊκή συνοικία του Κουαντράνο, σε απόκεντρη περιοχή της Ρώμης, όπου στις 17 Απριλίου του 1944 οι ναζιστικές δυνάμεις ανάγκασαν πάνω από χίλιους άνδρες 18 με 60 ετών, να εγκαταλείψουν  τα σπίτια τους και να μεταφερθούν σε στρατόπεδα αναγκαστικής εργασίας στη Γερμανία, ως τιμωρία για την αντιστασιακή τους δράση.


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 25 Απριλίου 2021, 15:25Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει