Η ιταλική Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής προτείνει την απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρουςΣτο ιταλικό Κοινοβούλιο έφτασε «πρόταση νόμου κατά του καπνίσματος» από την ιταλική Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής(CNB), προκειμένου να νομοθετηθεί ριζική απαγόρευση του καπνίσματος σε ανοικτούς δημόσιους χώρους, όπως είναι τα πάρκα και οι παραλίες.

Στο κείμενό της η Επιτροπή υποστηρίζει πως «προκειμένου να αποφευχθούν οι μεγάλες βλάβες που προκαλούνται από το παθητικό κάπνισμα στον πληθυσμό, θα πρέπει να επεκταθεί η απαγόρευση και σε εξωτερικούς χώρους, όπου βρίσκονται παιδιά και έγκυες γυναίκες».

Η Επιτροπή Βιοηθικής προτείνει οι απαγορεύσεις που ισχύουν στην Ιταλία για το τσιγάρο να εφαρμοσθούν και για το ηλεκτρονικό υποκατάστατό του.

Μεταξύ των σημείων, που σύμφωνα με την ίδια επιτροπή, δεν θα πρέπει να επιτρέπεται το κάπνισμα περιλαμβάνονται «δημόσιοι κήποι, ανοικτές εγκαταστάσεις θεαμάτων, οργανωμένες παραλίες, στάδια, αθλητικές εγκαταστάσεις, ανοικτά εστιατόρια».

Επίσης, η Επιτροπή, προτείνει μεταξύ άλλων, την αύξηση της τιμής των τσιγάρων και την επαρκή πληροφόρηση των χρηστών του ηλεκτρονικού τσιγάρου πως τα υποτιθέμενα οφέλη από τη χρήση του δεν στηρίζονται σε καμία επιστημονική απόδειξη.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019, 11:45

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει