Η κατάθεση που «έδεσε» τη διαδρομή του μαύρου χρήματος

Άγνοια για οποιαδήποτε παρανομία δήλωσε απολογούμενος ενώπιον των ανακριτών διαφθοράς και ο επιχειρηματίας, φίλος του Γιάννου Παπαντωνίου, ο οποίος είχε αναλάβει να μεταφέρει χρήματα στο εξωτερικό εκ μέρους του πρώην υπουργού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, απολογούμενος υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι πίστευε πώς τα χρήματα προέρχονται από νόμιμα έσοδα του κ. Παπαντωνίου.

“Την περίοδο που τον γνώρισα ήταν ένας επιτυχημένος πολιτικός και πίστευα οτι είναι ένας έντιμος και σωστός άνθρωπος. Εγώ δεν έλαβα καμία αμοιβή, έκανα απλώς μια εξυπηρέτηση σε ένα πρόσωπο που εκτιμούσα με αποτέλεσμα να βρεθώ μπλεγμένος εκ των υστέρων χωρίς να ευθύνομαι”.

Συμφωνα με πληροφορίες την περίοδο 2002-2003 φέρεται να έλαβε τμηματικά 2,5 εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά. Τα χρήματα φέρεται να τα λάμβανε σε δεσμίδες μέσα σε κίτρινους φακέλους από το σπίτι του πρώην υπουργού στην Κηφισιά.

Εν συνεχεία κατέθετε μικρά ποσά σε τράπεζες των Β. Προαστίων και μετά τα χρήματα έφευγαν με προορισμό την Ελβετία όπου και εμβάζονταν σε τραπεζικό λογαριασμό με δικαιούχο τον πρώην υπουργό και συνδικαιούχο τη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου.

 

Πηγή: euro2day.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει