Η κατάθεση του Αλέξη Κούγια στην Επιτροπή Δεοντολογίας

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας κατέθεσε την Πέμπτη για τη δίκη της «Συμμορίας» ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος ανέφερε ότι οι Δημήτρης Μελισσανίδης και Γιάννης Αλαφούζος έχουν σαν στόχο την εξόντωση του Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώ υπέδειξε ως αρχηγούς της «εγκληματικής οργάνωσης» τους Θωμά Μητρόπουλο και Γιάννη Παπαδόπουλο.

Αναλυτικά όσα κατέθεσε:

«Τα πρόσωπα της υπόθεσης τα γνωρίζω όλα. Έχω ζήσει πολύ τη βρομιά του ποδοσφαίρου που προσπαθείτε να ξεβρομίσετε.

Μόλις έκανα γνωστό ότι ανέλαβα δικηγόρος στα Παραπολιτικά, το ίδιο βράδυ, μόλις έκανα δηλώσεις για την οργάνωση, ενώ καθόμουν στο πιο κεντρικό μέρος της Βουλιαγμένης κατέβηκαν έξι άτομα από 2 αυτοκίνητα και άρχισε και με κλωτσούσε o Δημήτρης Μελισσανίδης…

Οποιοσδήποτε βρίσκεται απέναντι στην εγκληματική οργάνωση παθαίνει αυτά…», (δείχνει φωτογραφίες από τον ξυλοδαρμό του στη Βουλιαγμένη). 

Οι άνθρωποι αυτοί χρησιμοποιούν τον εκάστοτε ισχυρό του ποδοσφαιρου. Τον Κόκκαλη, τον Πατέρα, τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Μελισσανίδη, τώρα τον Σαββίδη. 

Θα πω αυτά που θέλω εγώ. Η οργάνωση δρα για το Στοίχημα, ο Παπαδόπουλος επηρεάζει τις εκλογές των ενώσεων.

Από το 1996 δρα μια εγκληματική ομάδα, επικεφαλής είναι ο Θωμάς Μητρόπουλος, Συνεργάτες του, κορυφαίος είναι ο Γιάννης Παπαδόπουλος, στενός συνεργάτης του Μελισσανίδη. Οι απόψεις μου είναι οι ίδιες από τοτε που έχω ποδοσφαιρική ομάδα. Το ίδιο διάστημα, με απειλές για τη ζωή μου, ώστε να κλείσω το στόμα μου…

Αυτοί που ήρθαν εδώ και κάνουν τους εξυγιαντές είναι νταβατζηδες και αν δες πας με τα νερά τους, ή θα φας ξύλο ή δεν θα έχεις τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Έχω καταγγείλει την εγκληματική οργάνωση από το 2003. Όλα αυτά τα χρόνια, αν δεν τους πλήρωνες, δεν θα μπορούσες να προαχθείς σαν ομάδα…

Θα σας δείξω που είναι η εγκληματική οργάνωση (Δείχνει φωτογραφία από τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου στο κέντρο είναι ο Μελισσανίδης, δίπλα του είναι ο Ασλανίδης, πρόεδρος της ΑΕΚ, ο Βακάλης της ΕΠΟ και ο Θωμάς Μητρόπουλος).

Από το περιεχόμενο των κασετών αποδεικνύεται ότι έστηναν παιχνίδια. Ο Πιλάβιος φαίνεται στις κασέτες να μιλάει με τον Πατέρα για ορισμό κασετών…

Το 2011 με κάλεσε ο Πατέρας και μου είπε ότι έχει τα στοιχεία που ήθελα για να αποδείξω όσα λέω από το 1996. Πήγα στο γραφείο του και ήταν ο Αλαφούζος…

Ο Πατέρας είχε στο γραφείο του τον Φώτη Παπαγεωργίου της ΕΥΠ και μπορούσε να ξέρει τα πάντα για τις απομαγνητοφωνήσεις…

Κατέθεσα στον Κορέα αυτό που ζούσα εγώ ο ίδιος, τα πρόσωπα που αναδεικνύονται τότε είναι τα ίδια με τώρα.

Ο Μαρινάκης είχε αποσύρει 20 εκατ. από το κεφάλαιο του ΣΚΑΙ. Ο Αλαφούζος ήταν εξοργισμένος και αρχίζει προσπάθεια εξόντωσης του Μαρινάκη

Ο Πιλάβιος έγινε υποχείριο στα χέρια τους. Εγινε καραμπινάτη εκβίαση, ο Πατέρας εκβίαζε τον Πιλάβιο. Κατάλαβα ότι χρησιμοποιούμαι από τον Πατέρα. Τότε είχε αρχίσει εις βάρος μου μια δίωξη. Ο Μπέος μου είχε κάνει μήνυση. Βρέθηκα κατηγορούμενος για χρήση κασετών από υποκλοπή. 

Λέω τις κρίσεις μου, τις απόψεις μου από αυτά που έχω πληροφορηθεί, ό,τι λέω είναι από τον Πατέρα. 

Οι συμπεριφορές εις βάρος μου έγιναν και πριν έρθει ο Μαρινάκης στο ποδόσφαιρο.

Ειμαι στην Παναχαϊκή, μαθαίνουμε ότι ο Μελισσανίδης παίρνει τον Σαρρή και θέλει συγκεκριμένους διαιτητές στον αγώνα με την ΑΕΚ. Δεν το δέχεται, ούτε ο Ζωγράφος, τελικά το παιχνίδι αναβάλλεται.

To 2015 πήγα στον Ανδρεάδη, ότι είπα ήταν πραγματικότητα. Έφτασα σε σημείο να ακούγονται οι φωνές μου. Ξεσηκώθηκαν όλοι από τις φωνές μου για να καταθέσω αυτό που θέλω… Η κατάθεση μου το 2015 ήταν με ότι γνώριζα…

Ο Μελισσανίδης δεν έχει βάλει ποτέ λεφτά στην ΑΕΚ. Υποβιβάστηκε, την πήρε δωρεάν. Η μοναδική ομάδα που πληρώνει λεφτά για να πάρει παίκτες είναι ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ.Οι  Αλαφούζος και Μελισσανίδης ο σκοπός τους είναι να εξαφανίσουν τον Μαρινάκη. 

Σύμφωνα με αυτά που μου είχε πει ο Πατέρας, την κατάσταση την συντόνιζε ο Κουρίδης. Εκβίαζαν τον Πιλάβιο με την κασέτα που είχε ο Πατέρας. Μιλούσε ο Πατέρας με τον Πιλάβιο για ορισμούς. 

Ο Πιλάβιος ότι μου είπε ήταν ψέματα… Ο Πιλάβιος τα έριχνε σε όλους τους άλλους για να αποφεύγει τις δικές του ευθύνες…

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μου μετέφερε ότι «εξαιτίας αυτών που του έχεις κάνει (του Μαρινάκη) σε μισεί». 

Ο διαιτητής Ιωαννίδης δεν ξέρω αν είναι ελεγχόμενος. Εκείνο το χρονικό διάστημα οι Αμπάρκιολης και Κάμπαξης είχαν τραγικές διαιτησίες. Σε αδικούσαν, έκανες δήλωση, τη βάφτιζαν δυσφήμιση του ποδοσφαίρου και σου έριχναν πρόστιμα. Ξέρετε πόσα έχω δώσει σε πρόστιμα; 850.000 ευρώ.

Ενώ ο Μαρινάκης έκανε κουμάντο, εκείνη τη χρονιά η Παναχαϊκή πήρε πρωτάθλημα…

Το 2014 και 2015 είναι στην ΕΠΟ; Εγώ αναφέρομαι στο 2012. Ο Κουρίδης μετά την αποχώρηση του από την ΕΠΟ δεν ασχολήθηκε. Ο Δούρος παρά το ότι δεν με προστάτεψε, σαν πατριώτη του, όχι να με ευνοήσει, να με προστατέψει, να μην με αδικούν. Ο ίδιος δεν με αδικούσε. Αφού έβαζαν διαιτητές που με αδικούσαν πήρε η μπάλα και αυτόν. Και μάλιστα, μετά από ένα παιχνίδι της Παναχαϊκής, πήγα στο σπίτι του στις 3 τα ξημερώματα. Του έσπασα την πόρτα, μπήκα μεσα…

Μου είπε ο Σάββας και ο Χατζηαποστόλου ότι την επιλογή Σαρρή την έκανε ο Μαρινάκης, εγώ μετέφερα αυτά που μου είπαν. Δεν έχω καποιο στοιχείο.  Τον Πιλάβιο τον επέλεξε ο Πατέρας. Οι ιδιοκτήτες των μεγάλων ομάδων έχουν διασυνδέσεις…

Εμμένω ότι ο Μαρινάκης δεν είναι μέλος της εγκληματικής οργάνωσης. Εκείνη την περίοδο ο Ολυμπιακός ήταν ευνοούμενος.

Μου είπε ο Σάββας και ο Χατζηαποστόλου ότι την επιλογή Σαρρή την έκανε ο Μαρινάκης, εγώ μετέφερα αυτά που μου είπαν. Δεν έχω καποιο στοιχείο. Τον Πιλάβιο τον επέλεξε ο Πατέρας. Οι ιδιοκτήτες των μεγάλων ομάδων έχουν διασυνδέσεις…

Οι πλαστοί πίνακες της ΕΠΟ έγιναν για έναν διαιτητή τον Βαλιώτη. Ο Σάββας ήθελε να γίνει πρόεδρος της ΚΕΔ και αφού δεν τα κατάφερε προσπαθούσε να περάσει αυτόν τον διαιτητή. Ο Χρήστος Σάββας αφού δεν έγινε πρόεδρος της ΚΕΔ, προσπαθούσε να περάσει διαιτητές. Τους ξέρω τους αγώνες που είναι στο κατηγορητήριο. Είμαι στο ποδόσφαιρο 60 χρόνια, ξέρω τα πάντα…».

Στη συνέχεια, η πρόεδρος τον ρώτησε για τις διαιτησίες ορισμένων αγώνων: «Εργοτέλης – Καλλονή, Βέροια – Ολυμπιακός: Εντοπίσατε κάποιο διαιτητικό όργιο σε αυτά τα παιχνίδια;», με τον Κούγια να απαντά: «Δεν ξέρω τίποτα. Ούτε για το ΟΦΗ – ΠΑΟ. Ούτε για το Αστέρα Τρίπολης – Ολυμπιακός. Ούτε για το Ολυμπιακός -Ατρόμητος».

Για να συνεχίσει: «Όλοι οι διαιτητές αυτοί στις κατηγορίες που έπαιξαν έκαναν οργιώδεις διαιτησίες, οι Δημητρόπουλος, Κάμπαξης. Ο Δημητρόπουλος είναι εγκληματίας διαιτητής. Στη Γ’ εθνική έχει κάνει όργια. Είναι πρόσωπο που δεν το εκτιμώ… Ο Ιωαννίδης χαίρει εκτιμήσεως γενικά. Σαν διαιτητής δεν τον γνωρίζω.

Ένα παιχνίδι μας είχε παίξει, την Παναχαϊκή με την Καλλιθέα. Ο Σπάθας είναι ο καλύτερος Έλληνας διαιτητής της τελευταίας 20ετίας. Πληρώνει ότι ο πατέρας του ήταν στενός συνεργάτης του Θωμά Μητρόπουλου.

Είναι ένας καταπληκτικός διαιτητής. Πληρώνει τον πατέρα του, ο οποίος πατέρας του έχει πυροβοληθεί. Αν λεγόταν Παπαϊωάννου θα ήταν ακόμη διεθνής διαιτητής. Ο πατέρας του ήταν υποκείμενο. Ο Αμπάρκιολης είναι επικίνδυνος διαιτητής. Κακός διαιτητής και πολύ κακός χαρακτήρας».

Όταν ήρθε στο προσκήνιο ο Μελισσανίδης είχε διαφορές με τον Μαρινάκη, για θέματα εκτός ποδοσφαίρου. Ο Αλαφούζος και ο Μελισσανίδης που ήρθαν και κατέθεσαν εδώ, πήραν τους υπαλλήλους τους και τους έκαναν μάρτυρες.

Ο Μελισσανίδης τον Γεωργέα, τον πήρε ο Γρηγορίου από το χέρι και τον πήγε να καταθέσει. Αντίδικος της Βέροιας ήταν ο Λίβας. Ο Ολυμπιακός και η Βέροια αθωώθηκαν και μετά από λίγες μέρες τον πυροβόλησαν γιατί διέψευσε σαν δικηγόρος της Βέροιας.

Για το Ολυμπιακός – Ατρόμητος, μοναδικός μάρτυρας είναι ο Φύσσας. Τότε που τα κατέθεσε ο Αλαφούζος, ο Φύσσας δούλευε στον ΠΑΟ. Τώρα που τον έδιωξαν, λέει τα ίδια; Δεν λέει τα ίδια. Όταν είχα καταθέσει μισούσα τον Μαρινάκη γιατί μου είχαν μεταφέρει ότι ήταν δημιουργός όλων των προβλημάτων μου».

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει