«Η καταστολή του Macron για το ριζοσπαστικό Ισλάμ υποστηρίζεται από τους περισσότερους Γάλλους»


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020, 09:41

Η Γαλλία χρειάζεται επειγόντως συμφιλίωση, αλλά η καταστολή του Προέδρου Εμμανουήλ Μακρόν για τον ισλαμικό εξτρεμισμό προκαλεί απογοήτευση στην κοινωνία, δήλωσε ο Karin Kneissl, πρώην Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών στο RT, σχολιάζοντας την επίθεση στη Νίκαια. 

Μετά τον αποκεφαλισμό του δασκάλου, Σαμουήλ Πάτι, από ριζοσπαστικοποιημένο τσετσένο πρόσφυγα νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Μακρόν δεσμεύθηκε να υπερασπιστεί τις γαλλικές αξίες και να πάρει μια σταθερή στάση ενάντια στον ισλαμικό εξτρεμισμό, ανακοινώνοντας το κλείσιμο πολλών τζαμιών με κατηγορίες για προαγωγή της ιδεολογίας.

«Ο πρόεδρος είχε πολλούς, πολλούς ανθρώπους πίσω του όταν ήταν πολύ σκληρός στην εκτέλεση του δασκάλου», επεσήμανε ο Κνεϊσλ, ο οποίος ήταν υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας μεταξύ 2017 και 2109. “Αυτό το θέμα κυριάρχησε σε όλα” και μάλιστα αφαίρεσε το επικείμενο κλείδωμα Covid-19 στη Γαλλία από τα πρωτοσέλιδα.

Ωστόσο, θα μπορούσε να γίνει με λίγο πιο συμφιλιωτικό τρόπο επειδή υπάρχουν έξι εκατομμύρια μουσουλμάνοι που ζουν στη Γαλλία.

«Έχετε ένα συγκεκριμένο ποσοστό, που είναι ριζοσπαστικοί», αλλά η πλειονότητα των μουσουλμάνων θέλει απλώς να είναι Γάλλοι πολίτες και να ζήσει τη ζωή τους, είπε.

«Αυτό που χρειάζεται η Γαλλία αυτή τη στιγμή είναι πολύ περισσότερο μια κοινωνική συνοχή, ένα είδος συμφιλίωσης… αλλά εδώ παρατηρώ ότι τα πράγματα πάνε με πιο πολωτικό τρόπο», δήλωσε ο Kneissl για τα βήματα του Macron για την αντιμετώπιση του εξτρεμισμού.

Σύνταξη Μπετινακης


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020, 09:53

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει