Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

«Η κυβέρνηση εξαπάτησε τους ιδιοκτήτες ταξί»

Επίθεση στην κυβέρνηση, η οποία όπως είπε «εξαπάτησε πάνω από 55.000 επαγγελματίες οδηγούς ταξί», εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος είχε νωρίτερα συνάντηση νωρίτερα με εκπροσώπους των αυτοκινητιστών.

«Η κυβέρνηση εξαπάτησε μια επαγγελματική κατηγορία που αριθμεί πάνω από 55.000 επαγγελματίες, τους υποσχέθηκε πράγματα τα οποία δεν τηρεί» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και αναρωτήθηκε αν η κυβέρνηση έχει ενιαία γραμμή ή «το μόνο που κάνει είναι να εξυπηρετεί τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Να εφαρμόζει πιστά τις επιταγές του Δ.Ν.Τ. που ξεκληρίζουν τη μεσαία τάξη και ενισχύουν ακόμη περισσότερο τους οικονομικά ισχυρούς».

Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρότι η χώρα μας έχει τη μεγαλύτερη αναλογία ταξί ανά κάτοικο, το νομοσχέδιο θα αυξήσει τον αριθμό των ταξί και θα δημιουργήσει στην πραγματικότητα προϋποθέσεις δημιουργίας καρτέλ. «Θα έρθουν εταιρείες οι οποίες δεν θα έχουν πλαφόν στις άδειες και θα έχουν τους «μαύρους» οδηγούς να δουλεύουν με 20 ευρώ και ταυτόχρονα θα οδηγηθούμε και σε ένα μεγάλο αριθμό ταξί στις μεγάλες πόλεις, πράγμα το οποίο θα είναι ιδιαίτερα επώδυνο και για το περιβάλλον» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει