Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

«Η κυβέρνηση επιλέγει την υπερφορολόγηση των εξαντλημένων ιδιωτών»

Ο υπεύθυνος του Τομέα Οικονομίας και Οικονομικών της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ευρωβουλευτής, Θεόδωρος Σκυλακάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση μετά από ανικανότητα και φαυλότητα μηνών, πανικόβλητη πλέον, βρίσκεται ξανά στο ίδιο σημείο κάνοντας τα ίδια λάθη. Αντί να περιορίσει τις δημόσιες δαπάνες και να προχωρήσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα περιορίζουν την παρέμβαση του κράτους στην οικονομία, για πολλοστή φορά επιλέγει την υπερφορολόγηση των συνηθισμένων και εξαντλημένων ιδιωτών.

Ενώ διαφημίζει το νέο εθνικό φορολογικό σύστημα, αρνείται τον ουσιαστικό διάλογο και προχωρεί σε νέους έκτακτους φόρους, τέλη και εισπρακτικά μέτρα που δεν θα αποδώσουν.

Τις αποτυχίες στη φοροδιαφυγή και στο φοροεισπρακτικό μηχανισμό προσπαθεί να τις καλύψει αυξάνοντας την πίεση στον ιδιωτικό τομέα.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αδιόρθωτη, νοιάζεται πιο πολύ για να προστατεύσει τα προνόμια των κομματικών στρατών, αντί να υλοποιήσει σαρωτικές αλλαγές.

Έτσι εξηγείται η θέσπιση προνομίων, όπως είναι η χορήγηση πρόωρων συντάξεων σε άνδρες δημοσίους υπαλλήλους 50 ή 52 ή 56 ετών, αυξάνοντας ανεξέλεγκτα τις δαπάνες του ασφαλιστικού συστήματος που εκτροχιάζουν το έλλειμμα.

Κυβέρνηση και παλιά κόμματα που βάζουν τα κομματικά κέρδη και το φόβο του πολιτικού κόστους πάνω από το εθνικό συμφέρον, συνεχίζουν να λειτουργούν με την παραδοσιακή αντίληψη που μας οδήγησε ως το χείλος της καταστροφής.

Μόνο που τώρα ο χρόνος για το πολιτικό σύστημα τελείωσε, τα νούμερα δεν βγαίνουν και ο λογαριασμός της καταστροφής θα έρθει στα ελληνικά νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις, τους μισθωτούς και τους ανέργους».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει