Η κυβέρνηση θέλει να ανοίξουν τα σύνορα στους τουρίστες που έχουν εμβολιαστείΠρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2021, 06:16

Ο συντηρητικός πρόεδρος της Ουρουγουάης, ο Λουίς Λακάγιε Που, δήλωσε χθες Κυριακή πως η κυβέρνησή του σκοπεύει να ανοίξει ξανά τα σύνορα της χώρας της Λατινικής Αμερικής στους ξένους που έχουν εμβολιαστεί για τον COVID-19 πριν από το τέλος της χρονιάς.

«Ένας από τους τομείς που έχουν χτυπηθεί πιο σκληρά και πρέπει να βοηθήσουμε να ενεργοποιηθεί εκ νέου είναι αυτός του τουρισμού. Αν αυτό που βιώνουμε και η εξέλιξη με τις παραλλαγές (σ.σ. του νέου κορωνοϊού) το επιτρέψουν, θα ανοίξουμε τα σύνορα την άνοιξη (σ.σ. του νότιου ημισφαιρίου) σε ξένους (τουρίστες) που έχουν εμβολιαστεί», εξήγησε.

Το υπουργείο Υγείας της Ουρουγουάης επιβεβαίωσε το Σάββατο ότι εντοπίστηκαν τα πρώτα περιστατικά της πολύ πιο μολυσματικής παραλλαγής Δέλτα του νέου κορωνοϊού, καθώς και δύο περιστατικά των παραλλαγών Άλφα και Βήτα.

Σύμφωνα με τις Αρχές, πάνω από το 69% του πληθυσμού έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου για τον COVID-19, ενώ πάνω από το 57% έχει εμβολιαστεί πλήρως. Τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες τα περιστατικά Covid, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και οι θάνατοι μειώνονται, έπειτα από την έξαρση της πανδημίας την περίοδο από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο.

Μέχρι στιγμής ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στην Ουρουγουάη ανέρχεται σε 5.879 νεκρούς επί συνόλου 378.733 μολύνσεων.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2021, 06:16Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει