Η κυβέρνηση της Βρετανίας έχει καταλήξει σε συμφωνία με την Ε.Ε. για τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίεςΗ κυβέρνηση της Bρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζας Μέι έκλεισε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση που εξασφαλίζει στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες του Ηνωμένου Βασιλείου πρόσβαση στις ευρωπαϊκές αγορές μετά το Brexit, γράφει η εφημερίδα The Times.

Οι Bρετανοί διαπραγματευτές έκλεισαν μια καταρχήν συμφωνία με τους Eυρωπαίους ομολόγους τους που καλύπτει όλες τις διαστάσεις της μελλοντικής εταιρικής σχέσης ως προς τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, καθώς και την ανταλλαγή δεδομένων, εξηγεί η εφημερίδα, η οποία επικαλείται κυβερνητικές πηγές και εκτιμά ότι ενδέχεται να είναι ενόψει μια συνολική συμφωνία για το διαζύγιο.

Μια ένδειξη ότι είναι κοντά στην οριστικοποίησή της μια ευρύτερη συμφωνία, σύμφωνα με το δημοσίευμα των Τάιμς, είναι η επιστολή που απηύθυνε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής των Κοινοτήτων ο Ντόμινικ Ράαμπ, ο υπουργός Μπρέξιτ, στην οποία τονίζει πως αναμένει η κυβέρνηση να την έχει στα χέρια της μέσα σε τρεις εβδομάδες. Το «τέλος» της διαπραγματευτικής διαδικασίας «είναι ορατό», υποστήριξε ο Ράαμπ στην επιστολή του, που δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη.

Η ισοτιμία της βρετανικής λίρας έναντι του αμερικανικού δολαρίου αυξήθηκε έως και κατά 0,5% στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος μετά το δημοσίευμα αυτό.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2018, 03:40

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει