Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Η κόντρα Ρέππα – Ραγκούση συνεχίζεται

Νέος κύκλος ενδοκυβερνητικής αντιπαράθεσης άνοιξε ανάμεσα στον πρώην υπουργό Υποδομών, Δημήτρη Ρέππα και τον νυν, Γιάννη Ραγκούση, με αφορμή το ζήτημα της απελευθέρωσης των επαγγελμάτων και της απόφασης του ΣτΕ, σύμφωνα με την οποία πρέπει να ανοίξουν όλα τα κλειστά επαγγέλματα μεταξύ των οποίων και αυτό των ιδιοκτητών ταξί.

Ο κύριος Ραγκούσης θεώρησε πως η απόφαση του ΣτΕ δικαίωσε απολύτως την πολιτική του για τα ταξί. Αντίθετα, με ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Ρέππας αφήνει αιχμές κατά του διαδόχου του, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «ουδέποτε κρίθηκε αντισυνταγματικό Προεδρικό Διάταγμα για το άνοιγμα των επαγγελμάτων που με δική μου υπογραφή εστάλη στο Συμβούλιο της Επικρατείας».

«Όσον αφορά στο επάγγελμα των μεταφορέων, «άνοιξε» για μεν τα φορτηγά δημόσιας χρήσης (ΦΔΧ) με το Ν. 3887/2010, για δε τα φορτηγά ιδιωτικής χρήσης (ΦΙΧ) με Κοινή Υπουργική Απόφαση (αρ. ΚΥΑ: Α8/63771/6239, ΦΕΚ 675), που εκδόθηκε ακριβώς σε συνέχεια αποφάσεων του ΣτΕ, προκειμένου το Δημόσιο να συμμορφωθεί στις συγκεκριμένες αποφάσεις», πρόσθεσε ο Δημήτρης Ρέππας, που χειρίστηκε σχετικά θέματα όταν είχε την αρμοδιότητα του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Επιπλέον, επεσήμανε ότι «όσον αφορά στο Π.Δ. για τα ταξί, ουδέποτε στάλθηκε στο ΣτΕ. Αν το Π.Δ. για τα ταξί είχε σταλεί εγκαίρως στο Συμβούλιο της Επικρατείας, τότε δύο τινά θα μπορούσαν να συμβούν:

Α) Το ΣτΕ, πράγμα βέβαιο, να εγκρίνει το σχετικό Π.Δ. και η χώρα να μην έχει δοκιμάσει αυτήν την αναστάτωση μέσα στην τουριστική περίοδο.

Β) Το ΣτΕ να μην εγκρίνει το Π.Δ. και επομένως οι επαγγελματίες να μην έχουν κανένα λόγο να στραφούν εναντίον της Κυβέρνησης.

Επειδή όμως, όχι μόνον η νομολογία, αλλά και οι πρόσφατες γνωμοδοτήσεις του ΣτΕ συνηγορούν, είναι βέβαιο ότι θα ενέκρινε το Π.Δ.

Δεν προκύπτει λοιπόν από πουθενά ότι υφίσταται θέμα συνταγματικότητας. Αντιθέτως μάλιστα».

Η απάντηση της κυβέρνησης στην κόντρα Ρέππα- Ραγκούση

Με ανακοίνωσή της, η κυβέρνηση δικαιώνει τον Γιάννη Ραγκούση, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Ποτέ στη χώρα μια κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει σε τόσο μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές, όσο η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Στο πλαίσιο αυτό, έχουμε ήδη θεσμοθετήσει την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων.

Η πολιτική αυτή υλοποιείται και στον τομέα των μεταφορών. Έγινε για τα φορτηγά δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης με το Δημήτρη Ρέππα. Γίνεται, με τον Γιάννη Ραγκούση, για τα ταξί.

Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται κοινωνικά ανεύθυνες συμπεριφορές ορισμένων ιδιοκτητών ταξί, που αναστάτωσαν τη ζωή των ελλήνων πολιτών, να εμποδίσουν την υλοποίηση της πολιτικής μας για τα ταξί, η οποία έχει ως γνώμονα την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος».

πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει