Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Η Λιβύη ξεκινά τις εξαγωγές αργού πετρελαίου

Θα παράγει ένα εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα

Η Λιβύη θα ξεκινήσει τις εξαγωγές αργού πετρελαίου από το ανατολικό λιμάνι του Τομπρούκ τις επόμενες δέκα ημέρες και αναμένεται να είναι σε θέση να παράγει 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα μέσα σε έξι μήνες, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου (NOC) Νούρι Μπερούιν στο Reuters.

Η πετρελαϊκή εταιρεία Agogo, με έδρα τη Βεγγάζη, είχε επιβεβαιώσει τη Δευτέρα ότι έχει ξεκινήσει την εξόρυξη πετρελαίου από την πετρελαιοπηγή στην ανατολική περιοχή Σάριρ λίγο νωρίτερα από την προγραμματισμένη ημερομηνία που είχε αρχικά οριστεί για τις 15 Σεπτεμβρίου.

Ο Μπερούιν πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή μόνο η πετρελαιοπηγή στη Σάριρ κάνει εξορύξεις, όμως η χώρα αναμένεται να καταφέρει να παράγει 800.000 με 1 εκατομμύριο βαρέλια πετρελαίου ημερησίως μέσα σε έξι μήνες.

«Το πρόβλημά μας είναι ο εξοπλισμός και όχι η παραγωγή. Έχουμε δημιουργήσει μία ομάδα αντιμετώπισης κρίσεων για την ασφάλεια και τη συντήρηση. Θα χρειαστούν εκατοντάδες εκατομμύρια για να αποκαταστήσουμε όλες τις ζημιές, όχι δισεκατομμύρια», υπογράμμισε επισημαίνοντας ότι η NOC διεξάγει επιθεώρηση όλων των ζημιών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει