Η Μήδεια σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Γεωργαλά στο Μπάγκειον


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2020, 10:40

Η Μήδεια του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Δημήτρη Γεωργαλά παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο Εθνικό Θέατρο της Χάγης πριν από τρία χρόνια.

Ένα χρόνο μετά την πρώτη της παρουσίαση στην Ελλάδα επανέρχεται στο Θέατρο Μπαγκειον, στην πλατεία Ομονοίας από τις 10 Σεπτέμβρη.

Έχοντας εισπράξει τη ζεστή αποδοχή του κοινού, τις τιμητικές κριτικές των ειδικών και μια ξεχωριστή διάκριση από το Japanese International Institute της UNESCO, που τη συμπεριλαμβάνει στο ετήσιο τεύχος του 2020, ως δείγμα ελληνικού θεάτρου, θεωρούμε υποχρέωση την επανάληψή της. Καλούμε, λοιπόν, όσους επιθυμούν, στο Μπάγκειον, το οποίο, ανακαινισμένο σύμφωνα με τους απαιτούμενους κανόνες ασφάλειας, ξεκινάει το φετινό του πρόγραμμα με την παράστασή μας.

Έργο επαναστατικό, υψηλού συμβολισμού, έργο μύησης στα μύχια της ανθρώπινης φύσης, προτού αυτή οριοθετηθεί από τον «πολιτισμό», η ΜΗΔΕΙΑ είναι  η ίδια η θεά Φύση, η οποία γίνεται Νόμος απέναντι στην ύβρι, γίνεται Νέμεσις  και απαντά. Το ακραίο πάθος που οδηγεί στη θέωση. Η αιώνια ένωση του Άντρα και της Γυναίκας με τα δεσμά της αγάπης ή της απώλειας. Ένας σκοτεινός ύμνος στον βάρβαρο θεό Έρωτα. Ένα κείμενο αναμετρήσεων. Η παράσταση συνεχίζει, ως οφείλει, την ενδοσκόπησή της και είναι έτοιμη να κατατεθεί άλλη μια φορά και να συνομιλήσει με τον άνθρωπο ειλικρινά, στον ίδιο χώρο που αναδείχτηκε και πέρσι.

Στοιχεία παράστασης:

Μετάφραση: Γιώργος Χειμωνάς

Σκηνοθεσία : Δημήτρης Γεωργαλάς

Μουσική:  Πλάτων Ανδριτσάκης

Κοστούμια : Δημήτρης Ντάσιος

Φωτισμοί :  Βασίλης Αποστολάτος

Επιμέλεια κίνησης : Φαίδρα Σούτου

Φωτογραφίες : Αγγελική  Κοκκοβέ

Ερμηνείες:

Μήδεια: Τζούλη Σούμα

Ιάσονας: Δημήτρης Γεωργαλάς

Τροφός: Μαργαρίτα Βαρλάμου

Κρέων, Αιγέας: Νίκος Δερτιλής

Άγγελος: Βασίλης Ψυλλάς

Μπάγκειον

Πλ. Ομόνοιας 18, Αθήνα 105 52

Από 10 Σεπτεμβρίου έως 4 Οκτωβρίου

Κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή

Ώρα έναρξης: 21.30

Τηλέφωνο για εισιτήρια: 6944 66 55 61

 

 

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει