«Η "Μακεδονία" να επιλύσει την εκκρεμότητα με την Ελλάδα»

«Μακεδονία» αποκάλεσε την ΠΓΔΜ η Γερμανίδα καγκελάριος, που είπε ότι δεν θα αφαιρεθεί η προοπτική ένταξης αν η Ελλάδα έχει δυσκολίες.

Σε συνέντευξη της στην κροατική κρατική τηλεόραση (HRT), ενόψει της επίσκεψής της στο Ζάγκρεμπ η Άνγκελα Μέρκελ αναφέρθηκε στην ενταξιακή πορεία των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.

«Η προοπτική ενσωμάτωσης στην Ε.Ε. είναι ανοιχτή για όλες τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων και αυτό εξαρτάται μόνο από την εκπλήρωση των προϋποθέσεων εκ μέρους των χωρών αυτών. Η σημερινή κρίση χρέους στην Ευρώπη δεν θα επηρεάσει τις χώρες αυτές να γίνουν μέλη της ΕΕ» είπε η Γερμανίδα καγκελάριος.

«Εάν κάποιες χώρες έχουν χρέη, δεν θα αφήσουμε τις άλλες στον προθάλαμο εξαιτίας αυτού. Είναι πολύ σημαντικό, για παράδειγμα, η Σερβία να συνεργάζεται με το Κόσοβο, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη να εκλέξει Κυβέρνηση, η Μακεδονία να επιλύσει την εκκρεμότητα με την Ελλάδα γύρω από το όνομα.

Όλα αυτά πρέπει να επιλυθούν, αλλά εάν η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία έχουν δυσκολίες δεν θα αφαιρέσουμε την προοπτική από άλλες χώρες» υπογράμμισε η Άνγκελα Μέρκελ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει