Η Μπελιμπασάκη έτοιμη να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019, 14:25

Στις 7 Ιανουαρίου θα γίνει η επόμενη, και όπως φαίνεται η τελευταία, επίσκεψη της Μαρίας Μπελιμπασάκη στη Γερμανία, προκειμένου να εξετασθεί από τον Χανς Μίλερ Βόλφαρτ.

Η πρωταθλήτρια των 400μ φαίνεται πως έχει διανύσει το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς, που έπρεπε να κάνει προκειμένου να ξεπεράσει τον τραυματισμό στον αχίλλειο και πλέον περιμένει την τυπική έγκριση του γιατρού, για να ξεκινήσει κανονικά την προετοιμασία της για τη νέα χρονιά.

«Ήδη από την προηγούμενη επίσκεψη, το μήνυμα που είχα λάβει είναι πως από αρχές Ιανουαρίου θα μπορώ να κάνω τα πάντα. Ήδη έχω ξεκινήσει και τρέξιμο και παράλληλα πριν από κάθε προπόνηση ακολουθώ ειδικό ασκησιολόγιο. Νιώθω καλά, έχουν φύγει τόσο οι πρωινοί πόνοι, όσο και οι πόνοι στο τρέξιμο», είπε αρχικά η Μαρία Μπελιμπασάκη και συμπλήρωσε:

«Η σκέψη μου είναι στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου θέλω να είμαι παρούσα και φυσικά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Παρισιού, που θα διεκδικήσω τη διάκριση. Θεωρώ πως έχω μπροστά μου εύλογο χρονικό διάστημα να προετοιμαστώ κατάλληλα και να κυνηγήσω το καλύτερο δυνατό. Στο πρώτο μέρος της θερινής περιόδου θα κληθώ να διεκδικήσω τη συμμετοχή μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες είτε μέσω ορίου, είτε μέσω ranking. Για εμένα το ιδανικό και λιγότερο αγχωτικό, θα είναι να πιάσω το όριο, ωστόσο σε κάθε περίπτωση θα προσπαθήσω να κλείσω κάποιους καλούς αγώνες, προκειμένου μαζί με τους αγώνες στην Ελλάδα να κυνηγήσω και την αξιολόγηση».

Η Μαρία Μπελιμπασάκη αναφέρθηκε και στη συμβολή της ομοσπονδίας στην προσπάθεια που κάνει να επανέλθει. «Ευχαριστώ την ομοσπονδία για τη στήριξη που μου παρέχει προκειμένου να ξεπεράσω τον τραυματισμό μου και να διεκδικήσω και πάλι τη διάκριση σε μεγάλες διοργανώσεις».

Το 2019 η Μπελιμπασάκη, κατάφερε να κάνει δύο κούρσες στα 400μ με καλύτερο το 51.96 στο Σαμορίν, ωστόσο στη συνέχεια λόγω τραυματισμού δεν κατάφερε να συνεχίσει τη σεζόν. Η αθλήτρια του Κώστα Ηλία έχει ατομικό – και πανελλήνιο – ρεκόρ στα 400μ 50.45 από τον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Βερολίνο.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019, 14:27

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει