Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Η ΝΔ θα επανεξετάσει το θέμα της κατάργησης των φοιτητικών παρατάξεων

Το πλαίσιο της συναίνεσης στο θέμα του νομοσχεδίου για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση προσδιορίζει με ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος τονίζει ότι η ΝΔ, όταν γίνει κυβέρνηση, θα επανεξετάσει την κατάργηση των φοιτητικών παρατάξεων.

Η Νέα Δημοκρατία διαχρονικά και με συνέπεια υποστηρίζει τη συναίνεση στα θέματα της Παιδείας αναφέρει στην δήλωσή του ο κ. Μιχελάκης και προσθέτει ότι «στο νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, καταθέσαμε συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις και αγωνιστήκαμε στη Βουλή μέχρι την τελευταία ώρα για την υιοθέτησή τους από την κυβέρνηση. Και τελικά το πετύχαμε! Εμείς δεν είμαστε ΠΑΣΟΚ».

Ο κ. Μιχελάκης δίνει έμφαση στο θέμα της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου που ήταν κυρίαρχη θέση του κ. Αντώνη Σαμαρά ενώ υποστηρίζει ότι «η εκλογή των Πρυτανικών Αρχών από τον φυσικό τους χώρο, δηλαδή την ακαδημαϊκή κοινότητα, αποτελούν για μας βασικές θέσεις και δεν τις χαρίζουμε σε κανέναν».

Επιφυλάξεις ωστόσο εκφράζει για το θέμα των φοιτητικών παρατάξεων: «Σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή των φοιτητών στα όργανα διοίκησης, η Νέα Δημοκρατία ήταν έτοιμη να δεχτεί την ουσιαστική μείωση της εκπροσώπησής τους μέσα από τους συλλόγους φοιτητών, αλλά όχι την κατάργηση των φοιτητικών παρατάξεων, πράγμα που ως κυβέρνηση θα επανεξετάσουμε».

Και η ανακοίνωση καταλήγει ότι «η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει να πολιτεύεται με υπευθυνότητα και αποκλειστικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει