«Η ΝΔ προσπαθεί να κρυφτεί, όμως τώρα πρέπει να ξεδιπλώσει το πρόγραμμά της»

Η ΝΔ «έκρυψε τις θέσεις και τις προθέσεις» της μέχρι τις ευρωεκλογές και συνεχίζει να «κρύβεται», όμως τώρα θα πρέπει «να ξεδιπλώσει το πρόγραμμα της» τόνισε ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM» το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών.

«Η πολιτική βάση είναι ότι μήνυμα έχει ληφθεί, το μάθημα έχει παρθεί, όμως το διακύβευμα σε σχέση με το που θα πάει η χώρα είναι πολύ, πολύ, πολύ πιο σημαντικό και δεν μπορούμε να ξαναφέρουμε μια ΝΔ, ειδικά με ένα πολιτικό προσωπικό, το οποίο, τώρα, προσπαθεί να κρυφτεί» είπε ο κ. Αμανατίδης και συνέχισε: «Κρύφτηκε στις ευρωεκλογές, με αρκετά καλή επιτυχία θα έλεγα, τώρα όμως πρέπει να ξεδιπλώσει το πρόγραμμα της. Και όσο και να προσπαθήσουν, νομίζω, ότι ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει και θα καταλάβει και θα δώσει και το μάθημα και σε αυτούς».

«Στις εκλογές αυτές δεν λειτούργησε το θέμα του προγράμματος, ας πούμε, της ΝΔ. Δεν θεωρώ, ότι ο κόσμος έδωσε θετική ψήφο στη ΝΔ, σε ένα πρόγραμμα το οποίο η ΝΔ δεν το αποκάλυψε» συνέχισε ο κ. Αμανατίδης και πρόσθεσε: «Τώρα, όμως, πρέπει να μας πει τι θα κάνει με την παιδεία, τι θα κάνει με την υγεία, κ.α. Κατά την άποψη μου, οφείλουν όλα τα κόμματα να ξεδιπλώσουν το σχέδιο, το κοινωνικό, που παρουσιάζουν».

Ο κ. Αμανατίδης υπογράμμισε ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να δει τι έφταιξε, να κάνει αυτοκριτική για τα όποια «λάθη» του μέσα στην τετραετία, να τα πει στο λαό, και να συνεχίζει να προτείνει το πολιτικό του σχέδιο, «υπέρ των πολλών, των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων».

«Το αύριο είναι μια άλλη μέρα. Με δεδομένο το αποτέλεσμα, νομίζω, ότι μπορούμε να δούμε τι ακριβώς έχει συμβεί και ποιες αποφάσεις χρειάζεται να πάρουμε για το μέλλον» είπε ο κ. Αμανατίδης και συνέχισε: «Η αυτοκριτική δεν έχει την έννοια της αυτοκαταστροφής. Η αυτοκριτική πρέπει να είναι δημιουργική. Πρέπει να απευθυνθείς στον ελληνικό λαό και να πεις “υπάρχουν αυτά, ωστόσο, προχωράμε για ένα σχέδιο – έχουμε πάρει το μήνυμα, έχει ληφθεί το μήνυμα”, αν θέλετε, έχουμε μάθει από αυτά – και προχωράμε καλύτεροι. Αυτή νομίζω είναι η προοπτική την οποία πρέπει να δώσουμε».

Ο κ. Αμανατίδης επεσήμανε ότι το ποσοστό που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ στις χθεσινές εκλογές μπορεί να είναι η «μαγιά» που «με τις κατάλληλες πολιτικές κινήσεις, να ξαναπάρει ο (ΣΥΡΙΖΑ) την πλειοψηφία του ελληνικού λαού». Πρόσθεσε, ότι πλέον θα αναμετρηθούν τα προγράμματα των δύο κομμάτων και συνέχισε: «Η ΝΔ προσπαθεί να κρυφτεί, έχει σε απόλυτο αριθμό τις ψήφους που είχε συγκεντρώσει στις ευρωεκλογές του 2014, με εκατό χιλιάδες ψήφους επιπλέον. Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την άλλη πλευρά, έχει πάρει ένα εκατομμύριο ψήφους, ωστόσο υπολείπεται γύρω στις τετρακόσιες χιλιάδες ψήφους» είπε ο κ. Αμανατίδης και πρόσθεσε: «Η ΝΔ έχει το ταβάνι της και το ταβάνι σήμερα, αυτό, των ευρωεκλογών του 2014, το ξαναπήρε».

Ο κ. Αμανατίδης πρόσθεσε ότι πλέον, πηγαίνοντας για τις εκλογές, τα προγράμματα των δύο κομμάτων θα αναμετρηθούν και θα τεθούν στην κρίση του λαού και συνέχισε: «Αν νομίζουν (στη ΝΔ) ότι μπορούν να κρύβονται από τον ελληνικό λαό σε σχέση με τις θέσεις και τις προθέσεις τους, νομίζω ότι ο λαός δε θα τους το επιτρέψει. Ή κι αν τους το επιτρέψει θα έχει πολύ κοντά πόδια».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει