Η νοτιοαφρικανική παραλλαγή του κορωνοϊού είναι πιο επικίνδυνη από τη βρετανικήΠρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου 2021, 11:13

Η νέα παραλλαγή του ιού που προκαλεί τον Covid-19 και εντοπίστηκε στη Νότια Αφρική είναι ακόμη πιο επικίνδυνη από την πολύ μεταδοτική βρετανική παραλλαγή του, δήλωσε σήμερα Δευτέρα ο Βρετανός υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ προσθέτοντας ότι πρόκειται για ένα «πολύ σημαντικό πρόβλημα».

«Ανησυχώ απίστευτα για τη νοτιοαφρικανική παραλλαγή και γι’ αυτό πήραμε τα μέτρα που πήραμε για να περιορίσουμε όλες τις πτήσεις από τη Νότια Αφρική» ανέφερε ο Χάνκοκ στο ραδιόφωνο του BBC.

«Αυτό είναι ένα πολύ, πολύ σημαντικό πρόβλημα (…) και αποτελεί ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα από τη νέα παραλλαγή του Ηνωμένου Βασιλείου» πρόσθεσε ο Βρετανός υπουργός.

Εξάλλου ο αρχισυντάκτης του πολιτικού ρεπορτάζ του ITV Ρόμπερτ Πέστον δήλωσε σήμερα, επικαλούμενος έναν επιστημονικό σύμβουλο της βρετανικής κυβέρνησης χωρίς να τον κατονομάζει, πως οι επιστήμονες δεν είναι σίγουροι ότι τα εμβόλια για τον Covid-19 θα είναι αποτελεσματικά έναντι της νέας παραλλαγής του κορωνοϊού που βρέθηκε στη Νότια Αφρική.

«Σύμφωνα με έναν από τους επιστημονικούς συμβούλους της κυβέρνησης, ο λόγος που ο Ματ Χάνκοκ είναι ”απίστευτα ανήσυχος” για τη νοτιοαφρικανική παραλλαγή του Covid-19 είναι ότι δεν είναι τόσο σίγουροι ότι τα εμβόλια θα είναι τόσο αποτελεσματικά για την αντιμετώπισή του όσο είναι για την παραλλαγή που εμφανίστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο» διευκρίνισε ο Πέστον.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου 2021, 11:19Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει