«Η οικουμενικότητα της Ορθοδοξίας και της Ρωμιοσύνης είναι πηγή δύναμης»Με τον αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο συναντήθηκε στην Κύπρο ο υφυπουργός Εξωτερικών Μάρκος Μπόλαρης.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο αρχιεπίσκοπος είπε πως είχαν μια όμορφη συζήτηση εφ’ όλης της ύλης, που περιλάμβανε και πολιτικά θέματα καθώς και εκκλησιαστικά. Σημείωσε πως είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν αυτή την καλή συνεργασία, όπως είχαν πάντοτε με το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Από την πλευρά του, ο κ. Μπόλαρης είπε ότι ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος είναι μια προσωπικότητα της οικουμενικής ορθοδοξίας και είναι ιδιαίτερη τιμή να συναντάται με αυτόν σήμερα και να αντλεί από τις πηγές της σοφίας που διαθέτει για όλα τα ζητήματα τα οποία αφορούν την κοινή πορεία σε μια σειρά από ενδιαφέροντα θέματα.

Ο ο υφυπουργός Εξωτερικών τόνισε πως είναι απολύτως σαφές ότι η οικουμενικότητα της Ορθοδοξίας και της Ρωμιοσύνης είναι πηγή δύναμης για παρεμβάσεις σε όλο τον κόσμο και προσέθεσε πως «έχει μεγάλη σημασία να συνεργαζόμαστε για να αξιοποιούμε αυτά τα πολύχρονα δίκτυα, που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο και τα οποία ξεκινούν από τις εποχές των αποστόλων μέχρι σήμερα εν έτη 2018 και απλώνονται σε όλο τον κόσμο, σε Ευρώπη, Ασία, Αφρική, Αμερική, Ωκεανία.

Ο Έλληνας υφυπουργός κατέθεσε στεφάνια στα Φυλακισμένα Μνήματα και στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, όπου απότισε φόρο τιμής στους ήρωες που θυσιάστηκαν για την Ελλάδα και την Κύπρο.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2018, 17:06

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει