Η Ουάσινγκτον επιβάλλει κυρώσεις σε σημαντική κινεζική παραστρατιωτική οργάνωση


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 1 Αυγούστου 2020, 04:13

Οι ΗΠΑ επέβαλαν την Παρασκευή κυρώσεις σε μια μεγάλη παραστρατιωτική οργάνωση που είναι παρούσα στην περιοχή Σιντζιάνγκ της Κίνας, κατηγορώντας την για παραβιάσεις των δικαιωμάτων των Ουιγούρων και άλλων μελών μουσουλμανικών μειονοτήτων.

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε το πάγωμα τυχόν περιουσιακών στοιχείων στις ΗΠΑ της Xinjiang Production και Construction Corps “που υπόκεινται στο Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα” το οποίο διευθύνει τις δικές του εγκαταστάσεις, πανεπιστήμια και μέσα ενημέρωσης στην περιοχή αυτή της βορειοδυτικής Κίνας.

Η Ουάσινγκτον, όπως και άλλες δυτικές χώρες και πολλές διεθνείς οργανώσεις, κατηγορεί το Πεκίνο ότι φυλάκισε περισσότερο από ένα εκατομμύριο μουσουλμάνους Ουιγούρους και μέλη άλλων μειονοτήτων σε “στρατόπεδα συγκέντρωσης”.

Η Κίνα διαψεύδει αυτό τον αριθμό και δηλώνει ότι πρόκειται για κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης στόχος των οποίων είναι να βοηθούν τους πολίτες να βρουν εργασία ώστε να τους απομακρύνουν από τον πειρασμό του ισλαμικού εξτρεμισμού.

Οι κυρώσεις του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών στοχοθετούν επίσης έναν πρώην πολιτικό επίτροπο αυτής της παραστρατιωτικής οργάνωσης, τον Σουν Τζινλόνγκ και τον διοικητή της Πεν Τζιαρουί, επίσης αναπληρωτή γραμματέα του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος.

Όλοι τους αποτελούν στόχο λόγω “των σοβαρών παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά των εθνοτικών μειονοτήτων στη Σιντζιάνγκ”, εξήγησε το υπουργείο Οικονομιών σε ανακοίνωση, επικαλούμενο “αυθαίρετες μαζικές συλλήψεις” και “σοβαρή σωματική κακοποίηση”.

“Οι ΗΠΑ είναι αποφασισμένες να κάνουν χρήση όλων των οικονομικών τους δυνάμεων για να καταστήσουν υπόλογους αυτούς που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Σιντζάνγκ και σε όλο τον κόσμο”, προειδοποίησε ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 1 Αυγούστου 2020, 04:14

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει