«Η Ουάσινγκτον να εκδώσει τον επικεφαλής των συριακών κουρδικών δυνάμεων»Να παραδώσουν στην Τουρκία τον ηγέτη των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) όταν ο ίδιος επιχειρήσει να εισέλθει στις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε νωρίτερα ο Τούρκος υπουργός, Δικαιοσύνης Αμπντουλχαμίτ Γκιούλ.

Σύμφωνα με την Άγκυρα, η Ουάσινγκτον μεταχειρίζεται τον εν λόγω στρατιωτικό διοικητή ως «νόμιμη πολιτική προσωπικότητα».

Υπενθυμίζεται ότι οι Αμερικανοί γερουσιαστές κάλεσαν την περασμένη Τετάρτη, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προκειμένου να χορηγήσει άμεσα βίζα στον στρατηγό Μαζλούμ Κομπάνι (σημειώνεται ότι το Γαλλικό Πρακτορείο αναφέρει το όνομά του ως Μαζλούμ Άμπντι) με σκοπό να ταξιδέψει στις ΗΠΑ για να συζητήσει το θέμα της Συρίας. Η Άγκυρα υποστηρίζει πως είναι ένας τρομοκράτης, ο οποίος συνδέεται με τους κούρδους αντάρτες στην Τουρκία.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Γκιούλ δήλωσε πως η Τουρκία θα απαιτήσει από τις αμερικανικές αρχές να θέσουν υπό κράτηση τον Μαζλούμ μόλις αυτός εισέλθει στο έδαφος των Ηνωμένων Πολιτειών. Πρόσθεσε πως το υπουργείο Εξωτερικών διαβίβασε το αίτημα έκδοσης στις Ηνωμένες Πολιτείες.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2019, 13:51

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει