Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Η …Παναγία βγάζει την Τροχαία στους δρόμους

Ο εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και της αναμενόμενης αυξημένης κίνησης στις εθνικές οδούς, βγάζει την Τροχαία στο δρόμο εφαρμόζοντας με μια σειρά μέτρων που θα αφορούν εκτός από Ι.Χ. και σε πεζούς.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας φορτηγών αυτ/των σε τμήματα Εθνικών Οδών φορτηγών ισχύει την:

– Παρασκευή (12.8.2011) Ώρες 16:00΄- 22:00΄ ρεύμα εξόδου
– Δευτέρα (15.8.2011) Ώρες 16:00΄ – 23:00΄ ρεύμα εισόδου
– Παρασκευή (19.8.2011) Ώρες 16:00΄ – 21:00΄ ρεύμα εξόδου
– Κυριακή (21.8.2011) Ώρες 15:00΄ – 22:00΄ ρεύμα εισόδου

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων και οι πεζοί, κατά τις μετακινήσεις τους, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν με σχολαστικότητα τους κανόνες κυκλοφορίας.

Ιδιαίτερα, οι οδηγοί των οχημάτων θα πρέπει κατά την οδήγηση να προσέχουν τα παρακάτω, ώστε να προληφθούν τα τροχαία ατυχήματα και να διευκολυνθεί η κυκλοφορία :
• Να μην οδηγούν όταν έχουν καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά.
• Να μην αναπτύσσουν υπερβολική ταχύτητα και να προσαρμόζουν αυτή ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες και τις συνθήκες του δρόμου.
• Να χρησιμοποιούν τη ζώνη ασφαλείας και οι οδηγοί – επιβάτες των δικύκλων το προστατευτικό κράνος.
• Να συγκρατούν με σύστημα κατάλληλο για την ηλικία, το ύψος και το βάρος τα μικρά παιδιά (ειδικά καθίσματα, ζώνες ασφαλείας κλπ).
• Να μην πραγματοποιούν αντικανονικά προσπεράσματα και να αποφεύγουν την επικοινωνία με κινητά τηλέφωνα, διότι αποσπάται η προσοχή.
• Μέσα στην πόλη που η κίνηση των οχημάτων μειώνεται αισθητά κατά τις ημέρες των εορτών, να είναι πολύ προσεκτικοί και να κινούνται με μειωμένη ταχύτητα, γιατί παρατηρείται αύξηση των θανατηφόρων και σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων.

Ακόμη, οι πεζοί να μην παραβιάζουν τους σηματοδότες, να διασχίζουν το οδόστρωμα στα σημεία που υπάρχουν διαβάσεις και όπου δεν υπάρχουν αυτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει