Η πανδημική κρίση ευνοεί την «τρομοκρατία», δηλώνει ο βασιλιάς της ΙορδανίαςΠρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021, 19:48

Ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα Β’ εκτίμησε πως οι ανισότητες και η οικονομική κρίση που προκαλεί η πανδημία Covid-19 αποτελούν γόνιμο έδαφος για την ανάπτυξη της «τρομοκρατίας».

«Η αύξηση των ανισοτήτων και η εμβάθυνση της κρίσης που γεννήθηκε από την πανδημία θα ευνοήσουν τις απόπειρες στρατολόγησης από οργανώσεις του Ισλαμικού Κράτους, της Μπόκο Χαράμ (στη Νιγηρία), της αλ Σεμπάμπ (στη Σομαλία) και της αλ Κάιντα», είπε ο Χασεμίτης ηγέτης.

Ο Ιορδανός βασιλιάς μιλούσε μέσω βιντεοδιάσκεψης σε συνέδριο που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Brookings, ένα think tank με έδρα την Ουάσινγκτον. Σκοπός του συνεδρίου αυτού ήταν η συγκέντρωση ηγετών και εμπειρογνωμόνων για να συζητήσουν τις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

«Το γεγονός ότι εστιάσαμε την προσοχή και τους πόρους μας στην καταπολέμηση της πανδημίας, μας έχει αποσπάσει από την μάχη κατά της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού. Αλλά ο πόλεμος αυτός δεν έχει τελειώσει», πρόσθεσε ο Ιορδανός βασιλιάς.

Αναφορικά με την ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση, ο Ιορδανός μονάρχης επέμεινε για ακόμη μια φορά ότι «η κατοχή (σ.σ. παλαιστινιακών εδαφών από το Ισραήλ) και η ειρήνη δεν μπορούν να συνυπάρξουν».


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021, 19:48Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει