Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει για πρώτη φορά στην έκθεση «Fruit Attraction» στην ΙσπανίαΣτη Διεθνή Έκθεση Φρούτων και Λαχανικών «FRUIT ATTRACTION 2019» που θα πραγματοποιηθεί από τις 22 έως τις 24 Οκτωβρίου στο εκθεσιακό κέντρο IFEMA- FERIA de MADRID, στη Μαδρίτη της Ισπανίας συμμετέχει για πρώτη φορά η  Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο της πολιτικής της για την προβολή και προώθηση των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της περιοχής.

Σημειώνεται πως είναι η πρώτη φορά που η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει στην  έκθεση που αποτελεί ένα από τα κορυφαία γεγονότα στον κλάδο των φρούτων και λαχανικών σε παγκόσμιο επίπεδο. Στο πλαίσιο της συμμετοχής της, η Περιφέρεια προσφέρει τη δυνατότητα στους παραγωγούς και τις επιχειρήσεις να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους, να πραγματοποιήσουν εποικοδομητικές συναντήσεις και να συνάψουν εμπορικές συμφωνίες.

Όπως επισημαίνει ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Σωτήρης Μπάτος, «Στόχος της συμμετοχής της Περιφέρειας είναι η προώθηση των εκλεκτών μας προϊόντων σε νέες αγορές του εξωτερικού ώστε να κερδίσουν σημαντικά μερίδια και να ενισχύσουν την εξωστρέφεια και την ανταγωνιστικότητά τους. Επίσης, στόχος είναι η δικτύωση και γνωριμία των επαγγελματιών του κλάδου στο εξωτερικό με τα προϊόντα και τους παραγωγούς της περιοχής μας. Αξιοποιούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κάθε ευκαιρία να αναδείξουμε και να προβάλουμε τα μοναδικά ποιοτικά αγροδιατροφικά προϊόντα του τόπου μας, τα “προϊόντα – σημαία” της μακεδονικής γης, που συνθέτουν την ισχυρή ταυτότητα του πρωτογενούς τομέα της Κεντρικής Μακεδονίας ».

 


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019, 15:20

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει