Η «Πηνελόπη» σάρωσε τα ΙωάννιναΗ κακοκαιρία σάρωσε χθες το βράδυ την πόλη αλλά και την ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το epirus-tv-news, η «Πηνελόπη» έφερε στα Ιωάννινα έντονες βροχοπτώσεις, οι οποίες συνοδεύονταν από κεραυνούς.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν αρκετά προβλήματα στην πόλη.

Λόγω της συσσώρευσης υδάτων στο οδόστρωμα η Τροχαία Ιωαννίνων τοποθέτησε χθες το βράδυ την ανάλογη σήμανση επί της Διονυσίου Φιλοσόφου στην παραλίμνια περιοχή.

Συνεργεία του Δήμου Ιωαννιτών αποκατέστησαν το πρόβλημα σήμερα νωρίς το πρωί, με τη διέλευση των οχημάτων να διεξάγεται κανονικά.

Ο προϊστάμενος κ. Δημήτρης Μαυρογιώργος ανέφερε ότι 15 μηχανήματα με το πρώτο φως της ημέρας επιχειρούν για την πλήρη ομαλοποίηση της κατάστασης.

Σήμερα το πρωί διεκόπη για λίγη ώρα η κυκλοφορία στην παλιά Ε.Ο. Ιωαννίνων-Μετσόβου από πτώση δέντρου στο οδόστρωμα, ενώ κεραυνός προκάλεσε διακοπή ρεύματος στο κέντρο εκπομπής Λιγκιάδων.

Παράλληλα, λόγω κεραυνών κατά τις νυχτερινές ώρες παρουσιάστηκαν διακοπές ρεύματος και διακοπές λειτουργίας αντλιοστασίων και γεωτρήσεων του Συνδέσμου Ύδρευσης του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων.

Η αποκατάσταση λειτουργίας γίνεται από το ΣΥΔΛΙ από τις πρωινές ώρες και η υδροδότηση των κατοίκων σταδιακά μέχρι να γεμίσουν τα δίκτυα και οι δεξαμενές.

Υπάρχει σοβαρή βλάβη ηλεκτροδότησης από τη ΔΕΗ στις γεωτρήσεις Λογγάδων και πρόβλημα υδροδότησης στον Κατσικά και σε οικισμούς που υδροδοτούνται από το δίκτυο Λογγάδων. Η υδροδότηση θα αποκατασταθεί με την αποκατάσταση της βλάβης ΔΕΗ.

Λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος δεν έλειψαν και τροχαία ατυχήματα, όπως εκείνο που σημειώθηκε νωρίς το πρωί στη διασταύρωση Πεδινής χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς, στην περιφερειακή οδό. Από το ατύχημα προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2018, 10:05

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει