Η πολιτεία Βικτόρια αγωνίζεται να αναχαιτίσει την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 27 Ιουνίου 2020, 11:24

Η πολιτεία Βικτόρια της Αυστραλίας κατέγραψε σήμερα 41 νέα κρούσματα κορωνοϊού, τον διπλάσιο ημερήσιο αριθμό από αυτόν που είχε πριν από μια εβδομάδα, και αγωνίζεται να θέσει υπό έλεγχο την επιδημία, την ώρα που η χώρα συνεχίζει να χαλαρώνει τους περιορισμούς κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Η Βικτόρια, η δεύτερη μεγαλύτερη σε πληθυσμό πολιτεία της Αυστραλίας, βρίσκεται στην 11η ημέρα που καταγράφει διψήφιο αριθμό νέων κρουσμάτων, τα περισσότερα από τα οποία συνδέονται με γνωστά κρούσματα σε προάστια της Μελβούρνης, σύμφωνα με υγειονομικούς αξιωματούχους. Στην Βικτόρια έχουν διαγνωστεί τα 204 από τα περίπου 270 ενεργά κρούσματα στην Αυστραλία.

“Ανησυχούμε πολύ”, δήλωσε η αναπληρώτρια επικεφαλής των υγειονομικών αρχών της Βικτόρια Αναλίζ Βαν Ντίμεν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ένα από τα νέα κρούσματα ήταν κάποιος που επέστρεψε από ταξίδι. Η Αυστραλία αξιώνει από όλους τους κατοίκους της που επιστρέφουν από το εξωτερικό να μπαίνουν σε καραντίνα σε ξενοδοχεία για δύο εβδομάδες. Ωστόσο περίπου το 30% αυτών στην Βικτόρια αρνήθηκε να υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ για τον νέο κορωνοϊό προτού βγει από την καραντίνα, σύμφωνα με υγειονομικούς αξιωματούχους.

Στη Νέα Νότια Ουαλία, την πολυπληθέστερη πολιτεία της Αυστραλίας, καταγράφηκαν 6 νέα κρούσματα χθες Σάββατο και οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι αυτοί που επιστρέφουν από το εξωτερικό οι οποίοι αρνούνται να υποβληθούν σε εξετάσεις θα παραμένουν σε υποχρεωτική καραντίνα για επιπλέον 10 μέρες.

Παρά την έξαρση των κρουσμάτων στην Βικτόρια, οι αριθμοί των προσβληθέντων (περίπου 7.600) και των θανάτων (104) στην Αυστραλία παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα σε σχέση με πολλές άλλες χώρες.

Την Παρασκευή η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η χώρα θα συνεχίσει να χαλαρώνει τους περιορισμούς κοινωνικής αποστασιοποίησης και η Tennis Australia (TA) ανακοίνωσε σήμερα ότι ένας αριθμός ρεκόρ ανθρώπων κάνει κρατήσεις σε γήπεδα τένις.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 27 Ιουνίου 2020, 11:24

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει