Η Προεδρία της Δημοκρατίας διαψεύδει κατηγορηματικά τα περί παρεμβάσεων στην κυβέρνηση για τη ΔικαιοσύνηΜε ασυνήθιστα έντονο τρόπο κύκλοι της Προεδρίας της Δημοκρατίας διέψευσαν δημοσιεύματα περί παρέμβασης του κ. Προκόπη Παυλόπουλου στην κυβέρνηση για τι ζήτημα που έχει προκύψει ως προς τις αλλαγές στην ανώτατη Δικαιοσύνη.

Πιο συγκεκριμένα, πηγές από το περιβάλλον του κ. Παυλόπουλου ξεκαθαρίζουν ότι δεν ουδεμία παρέμβαση  έχει υπάρξει « προς καμία κατεύθυνση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Σύμφωνα με μερίδα του Τύπου και ενημερωτικών ιστοσελίδων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας φερόταν να ζήτησε διακομματική συναίνεση σε επίπεδο προσώπων προκειμένου να υπογραφεί Προεδρικό Διάταγμα για την εκλογή της νέας ηγεσίας της Δικαιοσύνης.

Σημειώνεται ότι για το ζήτημα αλλαγής ηγεσίας του Αρείου Πάγου μέχρι στιγμής η κυβέρνηση κρατά κλειστά τα χαρτιά της, μεταθέτοντας τις όποιες αποφάσεις της για το «καυτό» αυτό θέμα, στο υπουργικό συμβούλιο.

Ως εκ τούτου παραμένει άγνωστο εάν η διαδικασία για την επιλογή νέου εισαγγελέα και προέδρου του Αρείου Πάγου, θα ολοκληρωθεί άμεσα, ή η «σκυτάλη» για την κρίσιμη εκλογή της ηγεσίας της Δικαιοσύνης θα περάσει τελικά στην κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις βουλευτικές εκλογές.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 30 Μαΐου 2019, 12:47

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει