Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Η πρώτη υπουργική δήλωση για επιστροφή στη δραχμή

Για πρώτη φορά μέλος της κυβέρνησης και μάλιστα από τα «πρωτοκλασάτα», αναφέρεται ανοιχτά στο σενάριο επιστροφής στη δραχμή.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5, η κα Διαμαντοπούλου, προειδοποίησε, πως στην περίπτωση αδυναμίας λήψης αποφάσεων και εσωτερικού χάους, όλα τα αρνητικά σενάρια είναι ανοιχτά, συμπεριλαμβανομένης και της εξόδου από την Ευρωζώνη.

«Σταθερά θεωρώ ότι δεν πρέπει να γίνουν εκλογές», είπε και τόνισε: «Εάν οδηγηθούμε σε εσωτερικό χάος και ο χρόνος φεύγει χωρίς ισορροπία, όλοι οι κίνδυνοι είναι ανοιχτοί, ακόμη και ο κίνδυνος ο επόμενος πρωθυπουργός να μην είναι πρωθυπουργός του ευρώ»!

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Μ. Καρχιμάκης, απέρριψε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και εξαπέλυσε σκληρή κριτική στη ΝΔ, υποστηρίζοντας πως θέλει την επιστροφή στη δραχμή.

«Πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους ότι το αδιέξοδο θα υπάρξει, εάν βγούμε από το ευρώ. Αυτοί που θέλουν να επιστρέψουμε στην δραχμή είναι εκείνοι που έχουν βγάλει τα χρήματά τους έξω και θέλουν να έχουν μεγαλύτερα κεφάλαια. Και υποστηρίζονται από εκείνους που θέλουν να αποτύχει η κυβέρνηση. Τη ΝΔ. Είναι ανιστόρητοι, διέλυσαν την Ελλάδα και βγάζουν γλώσσα, οι ίδιοι φαύλοι που μας οδήγησαν σε αυτήν την κατάσταση», είπε χαρακτηριστικά.

πηγή: news247.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει