Η Σλοβενία θα πραγματοποιήσει έκτακτη ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής στις 6 ΟκτωβρίουΠρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 2 Ιουλίου 2021, 15:01

Η Σλοβενία, η οποία ασκεί από σήμερα, 2 Ιουλίου και για έξι μήνες την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα φιλοξενήσει μια σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. στις 6 Οκτωβρίου για να συζητηθούν οι σχέσεις με την Κίνα και για να τονωθούν οι σχέσεις με τις 6 βαλκανικές χώρες που ελπίζουν να ενταχθούν στην ένωση, δήλωσε σήμερα ο Σλοβένος πρωθυπουργός Γιάνες Γιάνσα.

Δεν έγινε αμέσως σαφές αν θα προσκληθεί ο κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ. Εξαιτίας της Covid-19 οι δύο περυσινές σύνοδοι κορυφής Ε.Ε.-Κίνας, τον Ιούνιο και το Σεπτέμβριο, πραγματοποιήθηκαν μέσω τηλεδιάσκεψης.

«Την 6η Οκτωβρίου… θα πραγματοποιηθεί μια έκτακτη σύνοδος κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα είναι κατ’ αρχάς αφιερωμένη στις σχέσεις με την Κίνα και κατόπιν και στις σχέσεις με τους αντιπροσώπους των Δυτικών Βαλκανίων», δήλωσε ο Γιάνσα προς τους δημοσιογράφους, στους οποίους μίλησε από το Μπρντο, κοντά στην πρωτεύουσα Λουμπλιάνα.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 2 Ιουλίου 2021, 15:01Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει