«Η συζήτηση ήταν ένα δείγμα σοβαρού διαλόγου»

Σε θετικό κλίμα διεξήχθη σήμερα η συνάντηση της υπουργού Παιδείας, Άννας Διαμαντοπούλου, με τους εκπροσώπους των καθηγητών πανεπιστημίου (ΠΟΣΔΕΠ), των ΤΕΙ (ΟΣΕΠ ΤΕΙ) και των Ελλήνων Ερευνητών (ΕΕΕ), που συζητούσαν, περισσότερο από τρεις ώρες, τις αλλαγές για τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.

Στο τέλος της συνάντησης, η κ. Διαμαντοπούλου είπε ότι η σημερινή συζήτηση ήταν ένα δείγμα ουσιαστικού, σοβαρού και υπεύθυνου διαλόγου.

Ειδικότερα η υπουργός Παιδείας δήλωσε: «Δείγμα ουσιαστικού και σοβαρού διαλόγου έδωσαν σήμερα οι καθηγητές μας από τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Με συγκεκριμένες προτάσεις, τεκμηριωμένες αντιρρήσεις, με θέσεις για μία σειρά ζητημάτων, θεωρώ ότι βάζουν τη βάση για μία πολύ ουσιαστική συζήτηση. Ως υπουργός, θεωρώ υποχρέωσή μου να ανταποκριθώ επί της ουσίας σε αυτά τα θέματα που ετέθησαν, στον βαθμό, βεβαίως, που δεν επηρεάζεται η γενική φιλοσοφία και πολιτική του νομοσχεδίου, που αφορούν στη λογοδοσία, την ποιότητα, την αξιολόγηση, το “άνοιγμα” των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ στην κοινωνία».

Ο πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ, Ν. Σταυρακάκης, επισήμανε, πάντως, ότι το υπουργείο Παιδείας εμμένει στα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια για κατάθεση του νομοσχεδίου, εντός των ημερών, αλλά η Ομοσπονδία έχει την πρόθεση να προσπαθήσει με κάθε τρόπο να γίνουν δεκτές οι προτάσεις της. «Εμείς ξαναθέσαμε όλο το φάσμα των θεμάτων και θα συνεχίσουμε να επιμένουμε στις θέσεις μας και το διάλογο», είπε και πρόσθεσε «Πάντως διαπιστώσαμε ότι το υπουργείο μας ακούει τώρα “με καλύτερο αυτί”.

Ο πρόεδρος των καθηγητών ΤΕΙ, Γιάννης Τσάκνης, τόνισε ότι διαπιστώθηκε καλή διάθεση και από πλευράς υπουργείου. Οι καθηγητές ζήτησαν και πάλι να δοθεί η δυνατότητα στα ΤΕΙ να εκπονούν διδακτορικά, ενώ για τις ταχύρρυθμες σπουδές, ενός ή δύο ετών, διευκρινίστηκε ότι αυτές θα αφορούν μόνο στα προγράμματα δια βίου μάθησης. Όσο για τις τριετείς, θα αποφασίζει κάθε Ίδρυμα αν θέλει να καθιερώσει τέτοιες σπουδές.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει